انجمن ژورنالستان آزاد افغان گفته است خبرنگارانی که اعتراضات زنان را در کابل زیر پوشش خبری قرار داده بودند، توسط جنگجویان طالبان تهدید و لت و کوب شده اند.
این انجمن همچنین گفته است که به ژونالستان گفته شده است که پیش از عکاسی و فلمبرداری آنان نیاز به اجازه دارند.
انجمن ژونالستان آزاد افغانستان گفته است که ۱۴ روزنامهنگار در جریان دو روز در هنگام پوشش خبری اعتراضات ضد پاکستان در شهر کابل توقیف شدند که شامل وحید احمدی، فلمبردار طلوع نیوز، می شود، اما وی پس از سه ساعت توقیف، آزاد شد.
بر اساس این گزارش، به خبرنگاران بی بی سی نیز در جریان پوشش اعتراضات ضد پاکستان دستور داده شد تا فلمبرداری را متوقف کنند.
این در حالیست که روزنامه اطلاعات روز، روز چهارشنبه از بازداشت و لت و کوب پنج گزارشگر خود توسط طالبان خبر داد که دو تن آنان پس لت و کوب آزاد شدند.
اطلاعات روز گفته است که تقی دریابی و نعمت الله نقدی با "شلاق و کیبل" توسط جنگجویان طالبان لت و کوب شدند.
ذکی دریابی، ویراستار روزنامهٔ اطلاعات روز در یک تویت تصاویر دو خبرنگار این روزنامه که توسط طالبان به شدت لت و کوب شده اند، نشر کرده و گفته است که "تاریخ افغانستان نخستین روز اعلام کابینه طالبان و این تصویر را فراموش نخواهد کرد."
تقی دریابی، یکی از خبرنگاران اطلاعات روز، به خبرنگاری رویترز گفته است که چندین طالب همزمان وی را توسط چوب با "تمام قدرت لت و کوب" کردند.
کمیتهٔ محافظت از ژونالستان مستقر در شهر نیویارک، نیز تایید کرده است که طالبان ژورنالستان را برای ساعات ها توقیف کردند، شماری از آنان را مورد لت و کوب قرار دادند و وسایل آنان را ضبط کردند.
استیف بتلر، رییس کمیتهٔ محافظت از ژورنالستان، گفته است که طالبان به سرعت به اثبات رساندند که تعهد آنان در قسمت رسانه های آزاد و مستقل یک تعهد "بی ارزش" است.
ویدیو های نشر شده از مزار شریف، مرکز ولایت بلخ، نیز نشان می دهد که طالبان تلاش میکنند تا مانع گروهی از ژورنالستان مجهز با کمره شوند که سعی میکردند اعتراضات زنان را در شهر مزار شریف زیر پوشش قرار دهند. اما صدای امریکا نتوانست به صورت مستقل صحت این ویدیو ها را تایید کند.
حامیان حقوق رسانه ها، به شمول انجمن ژورنالستان آزاد افغانستان برخورد طالبان را در برابر روزنامه نگاران محکوم کرده اند.
این انجمن با نشر اعلامیه ای گفته است که دستگیری و خشونت علیه خبرنگاران، نشان میدهد که طالبان بر تعهد خود مبنی بر رسانه های آزاد و مستقل پابند نیستند.
بر اساس گزارش ها، طالبان به تاریخ اول سپتمبر سال روان میلادی نیز ۱۲ خبرنگار را در شهر جلال آباد، مرکز ولایت ننگرهار، توقیف کردند.
پنج ژورنالست پاکستانی از شهر های پشاور و کراچی و سه ژورنالست آلمانی در میان ژورنالستانی بودند که در شهر جلال آباد، توسط طالبان توقیف شدند.
شماری از این خبرنگاران به بخش اردوی صدای امریکا گفتند که آنان به دلیل گرفتن عکس و فلمبرداری بدون اجازه از طالبان، توقیف شدند.
پس از تسلط طالبان بر کابل، صدها ژورنالست از سراسر افغانستان تلاش دارند تا این کشور را ترک کنند و شماری از آنان قادر به ترک افغانستان نیز شده اند.
شکیلا ابراهیم خیل، خبرنگار پیشین تلویزیون طلوع نیوز که پس از کشته شدن همکارانش در سال ۲۰۱۶ میلادی موفق به ترک افغانستان شد، به صدای امریکا گفت که به باور وی نمیتوان به تعهد طالبان مبنی بر رسانه های آزاد و مستقل اعتماد کرد.
پس از تسلط طالبان بر افغانستان شماری از رسانه در این کشور برنامه های موسیقی و برنامه های اختصاصی برای زنان را متوقف کرده اند و بسیاری از روزنامه نگاران زن، فعالیت رسانه یی شان را ترک کردند.