یک روز پس از توافق سیاسی میان محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان و عبدالله عبدالله، حزب جمعیت اسلامی افغانستان به رهبری صلاح الدین ربانی، با نشر اعلامیهای گفته است که در این توافقنامه شریک نیست.
عبدالله عبدالله در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان نامزد حزب جمعیت اسلامی بود.
این حزب ادعا کرده است که توافق میان رییس جمهور غنی و آقای عبدالله، نتیجه تقلبی انتخابات را مشروعیت بخشیده که در آن "رای واقعی مردم نادیده گرفته شده است".
رییس جمهور غنی و آقای عبدالله، روز گذشته پس از پنج ماه کشمکش به یک توافق سیاسی نایل آمدند.
ایجاد شورای عالی مصالحۀ ملی به رهبری عبدالله عبدالله برای پیشبرد همه امور مربوط به صلح، تفویض رتبۀ مارشالی به عبدالرشید دوستم، گزینش ۵۰ درصد اعضای کابینه از سوی آقای عبدالله و تعیین هیات برای طرح و تعدیل قانون اساسی به منظور تغییر ساختار حکومت، از موارد عمدهٔ این توافقنامه به شمار میرود.
صلاح الدین ربانی، رهبر حزب جمعیت اسلامی که در حکومت وحدت ملی سرپرست وزارت خارجه بود، در اوایل ماه عقرب سال گذشته در پی کشیدگیها با ریاست جمهوری از سمت اش استفا کرد.
پس از استعفای آقای ربانی، عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی با نشر اعلامیه ای گفت که صلاح الدین ربانی به دلیل "مداخله های مغرضانه، خلاف اصول و منافع کشور" از جانب ریاست جمهوری افغانستان، از سمت اش کنار رفته است.
با آنهم توافق سیاسی میان رییس جمهور غنی و آقای عبدالله از سوی کشورها و نهادهای جهانی با گرمی استقبال شده است.
ایالات متحدهٔ امریکا، ملل متحد و پیمان اتلانتیک شمالی ساعاتی پس از امضای این توافقنامه از آن استقبال کرده و تعهد خود را با افغانستان یک بار دیگر تصریح کردند.