نویسنده مقاله با اشاره به خشونت های اخیر در افغانستان اضافه می کند گیتس وزیر دفاع ایالات متحده در حالی وارد کابل میگردد که حامد کرزی ریس جمهور افغانستان اخیراً ختم حملات نیرو های ناتو را بر منازل افغانها تقاضا نموده و مخالفت خویش را در برابر حملات شبانه ابراز نموده است.
به قول روزنامه این تقاضا، ایالات متحده را در حالی در موقعییت دشواری قرار داده است که از یک طرف می کوشد خشم کرزی را فرونشاند و از جانبی هم از تهاجم خویش علیه طالبان دفاع می نماید.
نویسنده مقاله واشنگتن پست در جایی دیگری با اشاره به مساله آغاز خروج نیرو های خارجی از افغانستان در ماه جولای می نگارد وزیر دفاع ایالات متحده طی این سفرش با جنرال پترییس و قوماندانان دیگر در مورد اینکه به چی تعدادی از نیرو های را در ماه آینده از افغانستان خارج سازند، مشوره می نماید.
در مقاله روزنامه همچنان آمده است کشته شدن بن لادن رهبر القاعده بعد از سالها جستجو و مصارف سنگین جنگ مقامات قصر سفید را برآن واداشته است تا به شمار اندکی از عساکر ایالات متحده که عملیات ضد دهشت افگنی را به پیش خواهند برد تمرکز نمایند .
در ادامه مقاله واشنگتن پست آمده است در این اواخر اداره اوباما بیشتر به مساله مذاکرات با طالبان توجه نموده و نمایندگان وزارت خارجه ایالات متحده با یک مقام طالبان که گفته میشود با ملا محمد عمر رهبر طالبان نزدیک بوده است ، در قطر و جرمنی دیدار نموده اند .
به قول روزنامه حکومت کرزی از دیر زمانی علاقمند مذاکرات صلح بوده اند اما نظامیان ایالات متحده به این موضوع باور جندانی نداشته میخواستند شورسیان را از طریق عملیات نظامی تضعیف نموده و خویش را موضع برتری برای گفتگو قرار دهند .
در حالیکه روزنامه واشنگتن پست از علاقمندی ایالات متحده برای مذاکرات با طالبان می نویسد ، روزنامه گاردین در رابطه به برداشتن تحریم شماری از رهبران سابق طالبان مطلبی منتشر نموده و می نویسد بریتانیا و ایالات متحده تقاضای شورشیان را مبنی بر برداشتن تحریم شماری از رهبران سابق طالبان به شمول محمد قلم الدین، پذیرفته اند.
در مقاله گاردین آمده است در حالیکه قدرت های غربی به مذاکرات صلح با طالبان می اندیشند ، بریتانیا و ایالات متحده تلاش می کنند تا تعذیرات ملل متحد علیه ۱۸ تن از شخصیت های سابق طالبان در اواخر این ماه برداشته شود .
نویسنده مقاله می نویسد در این فهرست نام محمد قلم الدین آمر پولیس مذهبی رژیم طالبان که کارمندان آن در آن زمان مرتکب بدترین شقاوت ها گردیده بودند، نیز شامل می باشد. این تعذیرات در سال ۱۹۹۹ زمانیکه طالبان قدرت را به دست داشتند وضع گردیده و بعد از حمله یازدهم سپتامبر بر ایالات متحده، گسترش یافته است.