اداره مهاجرت سویدن و برخی ازکلیساها در این کشور، به صدای امریکا گفته اند که بسیاری از این پناهجویان، پس ازانکه درخواست پناهندگی شان درسویدن رد میشود، تغییر دین داده و به مسیحیت میگرایند تا از این طریق پذیرفته شوند.
شماری زیادی از پناهجویان بی سرنوشت سالها است درسویدن، سرگردان و خانه بدوش اند.
کسب پناهندگی برای پناهجویان افغان درسویدن، کارآسانی نیست و شماری از شهروندان افغانستان برای رسیدن به این هدف حتی به تغییر دادن دین شان نیز تن داده اند.
یکی از این افراد عرفان نادری ۲۷ ساله است که از سال ۲۰۱۱ به اینسو درسویدن زندگی می کند.
اداره مهاجرت سویدن، به کرات تقاضای پناهندگی عرفان را رد کرده است.
حال او می خواهد که بخت اش را با تغییر دیناش به مسیحیت بیازماید. هرچند می داند که ممکن در این کار نیز موفق نشود.
او به صدای امریکا گفت: "سه بار رد شدم. اکنون آگاهی اخراجام را نیز به دست آورده ام و باید به افغانستان فرستاده شوم. پیش از این دو ماه را برای نادیده گرفتن آگاهی اخراج در زندان نیز گذرانده ام، اما زمانی که گفتم به مسیحیت گراییده ام مرا رها کردند و حال دوباره به افغانستان نیز رفته نمیتوانم."
پناهجویان زیاد افغان در سویدن اند که نتوانسته اند مقامات مهاجرت آن کشور را متقاعد سازند که برگشت شان در افغانستان میتواند خطر را متوجه زندگی شان بسازد و به از همین رو به مسیحیت رو میاورند.
آریا فیضی، پناهجوی دیگریست که پنج سال پیش، با خانواده اش از ترکیه به سویدن رفت.
سه عضو خانواده او توانستند اقامت سویدن را به دست بیاورند، اما او هنوز هم در تلاش است و میخواهد با تغییر دین و مسیحی شدن در این کشور باقی بماند.
آریا را مادر مسلمانش، همواره در رفتن به کلیسا، همراهی می کند.
آقای فیضی به صدای امریکا گفت: "نمیخواستم از طریق دین درخواست پناهندگی بدهم. این کار را زمانی انجام دادم که چندین بار تقاضایم را رد کردند و کارم به جای نرسید."
تنها در کلیسای هاماربی دراستکهلم، پناهجویان زیادی تعمید داده شده و رسماً مسیحی شده اند.
اناهیتا پارسان، کشیش کلیسای فارسی زبانان دراستکهلم به صدای امریکا گفت که خودش شاهد مسیحی شدن بسیاری از مسلمانان بوده است.
او گفت: "در حدود ۱۰۰ نفر را در مدت یک سال تعمید داده ام. این کلیسا ریکارد بلند تغییر دین مهاجرین را دارد."
او افزود که سختگیری های اداره مهاجرت و رد چندین بار درخواست پناهجویی آنان، سبب شده است یا مسیحی شوند و یا بی دین شوند. با آن هم اداره مهاجرت، درخواست پناهجویی ۵۰ در صد از این افراد را رد کرده است.
در کنار افغانها، ایرانیها نیز برای کسب اقامت در سویدن تغییر دین میدهند و یا هم بیدین میشوند یا هیچ خدایی را نمیپذیرند.
پیش از این، سویدن از کشورهای مصوون برای مهاجران بود. اما با اوج بحران مهاجرت، این کشور نیز سیاستهای سختگیرانه پناهجویی را در پیش گرفته است.
درچهارسال پسین، سویدن درخواست پناهندگی افغانان زیادی را رد کرده است. اکنون اما، بسیاری ها تنها فرصت ماندن شان در این کشور را در گراییدن به مسیحیت می بینند؛ امری که ممکن است در افغانستان برای شان خطرناک ثابت شود.
ذکی خلیل، مشاور امور مهاجرت در سویدن میگوید که از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ میلادی، نزدیک به ۴۸۱۵۴مهاجرافغان به سویدن آمده اند که نزدیک به هفتاد درصد این مهاجران را افراد زیر سن تشکیل میدهد.
او به صدای امریکا گفت: "دفتر مهاجرت به این قضایا به دیدهٔ شک مینگرد. آنان به این باور اند که مهاجران از دین منحیث وسیلهای برای قضایای پناهجویی شان استفاده میکنند."
با همه این سیاست سختگیرانه مهاجرتی، هنوزهم مهاجران افغان به این کشور می آیند. قرار است سویدن، به شمول دوسیه های مهاجرتی بر اساس عقیده، قوانین پناهجویی را در این کشور سختگیرانهتر از پیش بسازد.