شهروندان امریکایی به تاریخ ۱۱سپتمبر سال ۲۰۰۱ نیز مانند روز های عادی منازل شان را به صوب دفتر و محل کار شان ترک گفتند، ولی نمی دانستند که با چه حوادث دلخراشی رو به رو مییشوند و حتی عده یی از آنان جان های خود را از دست می دهند. بلی در این روز شهر های نیویارک و واشنگتن دی سی هدف حملات دهشت افگنان قرار گرفته بود.
دهشت افگنان در حالی که حملاتی را به هدف گرفتن جان هزاران تن انجام داده بودند، کارمندان نجات و عملۀ اطفائیه شهرنیویارک، ویرجنیا و پنسلوانیا با جانفشانی در صدد نجات جان دیگران بودند.
آنها با وصف اینکه می دانستند که این کار خالی از خطر نیست ولی با ز هم با شتاب برای نجات دیگران می پرداختند.
در پیوند با این تراژیدی به خاطرات یک داکتر افغان گوش فرا می دهیم، می شنویم که داکتر سهیل از لابلای خاطرات اش در آن روز برای گفتن چه دارد.
مردم در سراسر ایالات متحده آگاه شدند که کشورشان هدف حملات دهشت افگنی قرار گرفته است. برای اولین بار در تاریخ ایالات متحده، تمام پرواز ها لغو و حالت اضطرار وضع گردید.
تعداد قربانیان این حملات دهشت افگنی ٢٩۷٤ تن بود که تمامی کشته شده گان را مردم عادی و ملکی ٩۰ کشور مختلف جهان تشکیل می داد.
حادثۀ غم انگیز ۱۱ سپتمبر ۲۰۰۱ بزرگترین رویداد دهشت افگنی در تاریخ ایالات متحده امریکا به شمار می رود که پیامد های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، امنیتی، و نظامی را نه تنها برای ایالات متحده بلکه در سطح جهان به دنبال داشت، حتی شماری از کارشناسان اظهار عقیده می کنند که این حملات تاریخ ایالات متحده را تغییر داده است.