لینک های دسترسی

Breaking News

دردسر مقام افغان به خاطر عنوان 'امپراتور بزرگ' برای احمد شاه ابدالی


انتشار تصاویر مکتوب ادارۀ مستقل ارگان‌های محلی افغانستان که در آن عنوان "امپراتور بزرگ" برای احمد شاه ابدالی خط زده شده است، باعث واکنش‌ها حتا در سطح ولسی جرگۀ شواری ملی آن کشور شده است.

خبرگزاری پژواک روز گذشته تصاویر دو مکتوبی را نشر کرد و گزارش داد که در نسخۀ نخست که امضا ندارد سرور جوادی، معین پالیسی ادارۀ مستقل ارگان‌های محلی بالای عنوان "امپراتور بزرگ" برای احمد شاه ابدالی خط کشیده و مکتوب دوم را که در آن این لقب حذف شده، امضا کرده است.ظاهراً این مکتوب از آدرس ادارۀ مستقل ارگان‌های محلی عنوانی وزارت اطلاعات و فرهنگ در مورد بازسازی حرم سرای احمد شاه درانی در شهر قندهار فرستاده شده بود.

یک روز پس از نشر این مکتوب که واکنش گسترده را در شبکه های اجتماعی در پی داشت، کمال ناصر اصولی، عضو مجلس نمایندگان افغانستان مکتوبی را با امضای چند عضو ولسی جرگۀ افغانستان در فیسبوک خود نشر کرد که در این مکتوب امضا کنندگان خواستار معرفی آقای جوادی به لوی سارنوالی شده اند.

در این مکتوب عنوانی وزارت دولت در امور پارلمانی نگاشته شده است: "معین ادارۀ ارگان‌های محلی (سرور جوادی) به امپراتور بزرگ احمد شاه بابا، موسس افغانستان توهین کرده و از روی تعصب لقب امپراتور بزرگ را از مقابل نام حذف کرده است. بنابراین امیدواریم که نامبرده به لوی سارنوالی معرفی شود."

آقای جوادی با نشر پیامی در صفحۀ فیسبوک ادارۀ مستقل ارگان‌های محلی استدلال کرده است که قصد اهانت را نداشته و به خاطر غلطی تایپی که در آن واژۀ امپراتور با حذف "ر" به گونۀ "امپراتو" نوشته شده بود، خواستار اصلاح مکتوب شده بود. او همچنین گفته است: " ایزاد عنوان و لقب به یک شخصیت تاریخی و ملی یا حذف عنوان و لقب در حیطه صلاحیت قانونی من و امثال من نیست".

آقای جوادی در این پیام استدلال کرده است که " حقایق تاریخی با بود و نبود یک جمله نه تغییر می‌کند و نه انکار شده می‌تواند بناءً خط کشیدن و حذف کردن یک عنوان در یک مکتوب نمی‌تواند حقایق تاریخی را تغییر دهد و دست زدن به چنین کارهای سخیفی جهالت محض است، کسانی که مرا می‌شناسند می دانند افکار، منطق و روحیه من سخیف و احمقانه نیست".

پیش از این نیز فلم پانی پت محصول سینمای هند که لشکرکشی‌های احمد شاه درانی را به هند به تصویر کشیده است، پیش از رفتن روی پردۀ سینما سبب واکنش گستردۀ کاربران شبکه‌های اجتماعی در افغانستان شده بود.

  • 16x9 Image

    نجیب‌الله احمدیار

    نجیب‌الله احمدیار کار با رسانه‌ها را در سال ۲۰۰۱ میلادی آغاز کرد و از سال ۲۰۰۹ به اینسو در صدای امریکا به صفت ویراستار، نویسنده و مجری برنامه‌های رادیویی، تلویزیونی و دیجیتلی کار می‌کند. 

XS
SM
MD
LG