لینک های دسترسی

Breaking News

دانشجوی افغان در امریکا با هنر برای زنان در افغانستان دادخواهی می‌کند


نرگس کاظمی، دانشجوی افغان در ایالات متحده با ترسیم وضعیت زنان در افغانستان در قالب نقاشی، در تلاش برای دادخواهی از حقوق زنان در افغانستان است. این دختر دانشجو می‌گوید که هنر نقاشی می‌تواند بهترین روش دادخواهی و پیام رسانی نیز باشد.

او می‌گوید که از این طریق صدای زنان افغان را به گوش جهانیان می‌رساند، زیرا به گفتهٔ وی بانوان کشورش در زیر حاکمیت طالبان در شرایط ناگوار به سرمی‌برند.

نرگس کاظمی که دانشجوی علوم انسانی و حقوق بشر در دانشگاه نیاگارای امریکا است، به صدای امریکا گفت: "نقاشی یک هنر بسیار خوبی است که ما بتوانیم صدای خود را بلند کنیم. در قدم اول اگر ما بخواهیم خانم‌های افغان را کمک کنیم باید مردم را آگاه کنیم که در افغانستان چه می‌گذرد و من فکر می‌کنم از طریق نقاشی و هنر صدای زنان و دختران افغان را بلند می‌کنم."

پس از تسلط طالبان بر افغانستان در ماه اگست سال ۲۰۲۱ میلادی، محدودیت‌های بی‌شماری بر زنان و دختران افغان از سوی این گروه وضع شد و این زنان و دختران حتا از حق کار و تحصیل محروم اند.

نرگس می‌گوید که بیشتر آثار هنری اش بیانگر وضعیت فعلی و محدودیت‌های فزاینده طالبان بر زنان افغان است تا به گفتهٔ‌ خودش "صدای زنان و دختران افغان" را بلند کند.

کاظمی می‌گوید که قرار است نقاشی‌هایش را به خاطر برجسته ساختن زندگی دشوار زنان افغان، در چندین نمایشگاه در امریکا نمایش دهد.

برخی از دانشجویان افغان در امریکا می‌گویند که طالبان از اعمال محدودیت ها بر زنان به حیث وسیله چانی زنی با جامعه جهانی استفاده می کنند.

تمنا داوی، دانشجوی افغان در امریکا گفت: "این برخورد طالبان نه فرهنگ است نه دین است بلکه گروگانگیری زنان است به خاطر تحمیل کردن شان برجهان تا به رسمیت شناخته شوند."

این دانشجویان مهاجر افغان در امریکا، از جامعه جهانی، سازمان ملل متحد و ایالات متحده خواستار اعمال فشارهای بیشتر بر طالبان و دفاع از حقوق بشر در افغانستان اند.

اما مقام های حکومت طالبان همواره گفته اند که برخورد آنان با زنان برمبنای شریعت اسلامی بوده و هر گونه نقض حقوق زنان و دختران افغان را رد کرده اند.

  • 16x9 Image

    ظفر بامیانی

    ظفربامیانی از سال ۲۰۱۱ برای رادیو آشنا صدای امریکا با تهیه گزارش از ولایات بامیان، دایکندی و غزنی کار می کند. ظفر بامیانی از سال ۲۰۰۴ کار رسمی خبرنگاری را به حیث گزارشگر، گوینده خبر و تهیه کننده برنامه های فرهنگی با رادیوی محلی بامیان شروع کرد. ظفر مدت یک سال گزارشگر تلویزیون ملی در بامیان نیز بود. ظفر بامیانی فارغ التحصیل  رشته جامعه شناسی از پوهنتون بامیان است.

XS
SM
MD
LG