ریاست جمهوری افغانستان از تصمیم تازۀ پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) منبی بر عدم خروج فوری نیروها از افغانستان استقبال کرد.
دوا خان مینهپال، معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان روز جمعه ۱۹ فبروری (اول حوت) به صدای امریکا گفت که حکومت این کشور از تصمیم ناتو برای ادامۀ آموزش، مشوره و تجهیز نظامیان افغان نیز استقبال میکند.
آقای مینهپال همچنان در صفحۀ تویترش نگاشته است که حکومت افغاستان و ناتو علیه یک تهدید مشترک مبارزه میکنند.
او افزوده که این تهدید مشترک، به شمول شبکه القاعده و دیگر گروهای تروریستی اند که با طالبان در افغانستان رابطۀ مستحکم دارند.
براساس اعلامیهٔ ارگ، ینس ستولتنبرگ، منشی عمومی ناتو امروز در صحبت تلیفونی با محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان گفت: "تعهد دوامدار سازمان ناتو از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان در راستای مبارزه با تروریزم ادامه دارد."
آقای ستولتنبرگ امروز در صفحۀ تویترش نگاشت: "تمامی طرفها باید در قوت بخشیدن تازه به روند صلح سهیم شوند تا یک راه حل دایمی دریافت شود."
ریاست جمهوری افغانستان نقل از آقای ستولتنبرگ گفته است که کشورهای عضو ناتو در پروسه صلح افغانستان از دپلوماسی فعال استفاده خواهند کرد، تا این روند به موفقیت برسد.
ارگ همچنان گفته است که آقای ستولتنبرگ از افزایش خشونتها در افغانستان ابراز نگرانی کرده و افزوده که "تمام فیصلههای کشورهای عضو این پیمان مشروط خواهد بود و در آن از نزدیک با ایالات متحده امریکا هماهنگی خواهند کرد".
این در حالی است که وزیر دفاع ایالات متحدۀ امریکا در نشست وزیران دفاع ناتو اطمینان داده است که نیروهای امریکایی شتابزده و با بینظمی از افغانستان خارج نخواهند شد.
بر اساس توافقنامهٔ امریکا-طالبان که به تاریخ ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ در شهر دوحه، پایتخت قطر امضا شد، طالبان باید خشونتها را کاهش داده، روابط شانرا با گروههای دهشت افگن، به شمول القاعده قطع کرده و با حکومت افغانستان وارد مذاکرات صلح شوند و نیروهای بین المللی نیز تا ماه می ۲۰۲۱ افغانستان را ترک خواهند کرد.