حکومت افغانستان به منظور تقویت مالی خبرنگاران، پانزده میلیون افغانی را به صندوق حمایت از خبرنگاران واریز خواهد کرد.
پنج میلیون این پول را رئیس جمهور غنی از پول شخصیاش میپردازد و ده میلیون نیز وزارت مالیۀ افغانستان به این صندوق تعهد کرد.
محمداشرف غنی، در مراسمی که در ارگ دایر شده بود، گفت که وزارت مالیه و کمیتۀ مشترک مصؤونیت خبرنگاران، بررسی کنند تا روشن شود که حکومت سالانه چقدر پول را برای تقویت صندوق حمایت از خبرنگاران تعهد کند.
او خطاب به مالکان رسانهها گفت که قانون کار را تا حد زیاد عملی نکرده اند: "حالی وقت این است که در ایجاد بیمه برای خبرنگاران ما یک سهم فعال بگیرید، نمیشود که رسانههای ما قانون را زیرپا کنند. وقتی که مالیات را نپرداختند، حرف دیگر بود؛ اما زمانی که حقوق خبرنگاران تأمین نمیشود، قانون باید بر مالکان رسانهها تطبیق گردد".
به گفتۀ آقای غنی، توجه به خانوادههای خبرنگاران کشتهشده، اولویت این صندوق خواهد بود؛ چون اکثریت این خانوادهها در وضعیت بد مالی قرار دارند.
این در حالی است که سال روان میلادی، خونینترین سال برای خبرنگاران افغانستان بوده است. آمار سازمان گزارشگران بدون مرز نشان میدهد که از آغاز ۲۰۱۸ تا اکنون، ۱۳ خبرنگار و دو کارمند رسانهیی در حملات تروریستی به ویژه حملات انتحاری کشته شده اند.
از سویی هم، سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان گفت که حکومت از برخورد انتقادی سالم و منصفانۀ رسانهها استقبال میکند؛ چون به گفتۀ وی، بدون نقد حکومت، نقش نظارتی رسانهها ممکن نخواهد بود.
اما او افزود: "انتظاری که از رسانهها داریم این است که حقایق و واقعیتهای کشور را آن گونه که هست، بیان کنند و همچنین کوشش کنند که در دام بازیهای سیاسی گرفتار نشوند و به عنوان اپوزسیون سیاسی عمل نکنند".
این خواست معاون رئیس جمهور در حالی است که بیشتر رسانههای تصویری، صوتی و چاپی در کابل و برخی ولایتها، متعلق به جریانها و احزاب سیاسی است.