لینک های دسترسی

Breaking News

مهاجران افغان در اسلام آباد: ما اجازه‌نامهٔ اقامت می‌خواهیم، اما پولیس ما را بازداشت می‌کند


برخی از پناهجویان افغان مقیم اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان ادعا می‌کنند که برای گرفتن مدرک اقامت به دفاتر معاون کمیشنر این شهر مراجعه می‌کنند، اما پولیس در تلاش بازداشت آنان است.

شماری از پناهجویان افغان گفته اند که هرگاه به دفتر معاون کمیشنر مراجعه می‌کردند، پولیس تلاش می‌‌کند تا آن‌ها را بازداشت کند.

یک پناهجوی افغان به نام نسرین در یک پیام صوتی که به تاریخ اول جنوری (۱۲ جدی) در یکی از گروه‌های واتساپ منتشر شده ادعا کرده است که برای گرفتن جواز رفته است، اما پولیس تلاش کرده او را بازداشت کند.

او گفته است: "شماری از افغان‌های دیگر نیز آنجا آمده بودند، و یک طفل یک خانواده نیز در اثر هرج و مرج مفقود شد، آنها همه عذاب شدند و جواز هم بدست نیاوردند."

محسن نقوی، وزیر داخلهٔ پاکستان، به تاریخ ۲۷ نومبر (هفتم قوس) گفت که سر از ۳۱ دسمبر ۲۰۲۴، شهروندان افغانستان نمی‌توانند بدون اجازه نامهٔ پولیس در اسلام آباد زندگی کنند.

محمد فهیم، یکی از مهاجران افغان مقیم اسلام آباد، به صدای امریکا گفت که آنان برای نفقهٔ کودکان شان "کار و غریبی" می‌کنند، اما پولیس نام او را در میان حامیان حزب تحریک انصاف پاکستان شامل کرده است.

او افزود: "پولیس پاکستان ماه گذشته صدها مهاجر افغان را بازداشت کرد و سپس شماری از آنان را در مقابل پول رها کرد، اما شمار دیگری که پول ندارند و توان استخدام وکیل و ضمانت را ندارند، در زندان‌های این کشور باقی مانده اند."

رحیم الله، مهاجر دیگر افغان در اسلام آباد، گفت که چند روز پیش پولیس به خانه‌های مهاجران رفته و از همسران شان کارت‌های مهاجرت آنان را گرفته و به آنان گفته بود که "مردان تان را به ماموریت پولیس بفرستند."

رحیم الله به صدای امریکا گفت: "یک ماه از تظاهرات گذشت، اما پولیس هنوز هم بر خانه‌های ما یورش می‌برد. آنان به حریم خصوصی وقعی نمی‌گذارند و از همسران ما کارت‌های مهاجرت ما را به زور گرفته و به ماموریت پولیس گولری برده اند."

او افزود که پولیس به این بهانه مردان را به ماموریت می‌خواهد و در آنجا آنان را حبس می‌کند تا در مقابل رهایی شان پول به دست بیاورند.

رحیم الله گفت که در هوای سرد زمانی که پولیس شب‌هنگام به خانه‌‌های آنان یورش می‌برند، آنان مجبور می‌شوند، منازل شان ترک کرده و با پسران شان شب را در بیداری در کشتزار‌ها سپری کنند.

تا کنون مقام‌های پولیس در اسلام‌آباد در مورد ادعاهای مهاجرین افغان چیزی نگفته اند. با این حال، شریف‌الله خان، سخنگوی پولیس اسلام‌آباد به رسانه‌ها گفته است که هنوز روند صدور اقامت برای افغان‌ها در پایتخت آغاز نشده است. او افزود که پولیس تنها آن عده از مهاجرین افغان را بازداشت می‌کند که ویزه یا اسناد قانونی اقامت نداشته باشند.

محمود کوچی، رییس اتحادیه خبرنگاران افغان در اسلام‌آباد می‌گوید که هنوز روند توزیع جواز آغاز نشده است، اما افغان‌ها از ترس به دفتر معاون کمیشنر مراجعه می‌کنند و یا هم برخی از کمیشن‌کاران برای گرفتن پول آنان را به خرید جواز تشویق می‌کنند.

کوچی که به تاریخ اول جنوری با رسانه‌ها صحبت می کرد، افزود: "دولت پاکستان هنوز طرزالعمل و لایحهٔ جواز را برای افغان‌ها ایجاد نکرده است، اما افغان‌های بیچاره از ترس و درماندگی برای حل مشکل شان به هر دفتر می‌روند. پولیس هم افغان‌های را که ویزه و اسناد قانونی دارند آزاد کرده و متباقی را زندانی می‌کند."

حزب تحریک انصاف پاکستان به به تاریخ ۲۴ نومبر ۲۰۲۴ تظاهرات را برای آزادی عمران خان آغاز کرد و هزاران نفر را برای برپا کردن تحصن در اسلام آباد گردهم آورد.

پس از آن که نیروهای امنیتی پاکستان هزاران تن از معترضان حامی عمران خان، صدر اعظم پیشین این کشور، را از اسلام آباد بیرون کردند، وزیر داخلهٔ پاکستان در یک کنفرانس خبری گفت: "شهروندان افغانستان پس از تاریخ ۳۱ دسمبر، نمی‌توانند بدون اجازه نامه در قلمرو اسلام آباد زندگی کنند. اگر می‌خواهند [در اینجا] زندگی کنند، باید از دفتر معاون کمیشنر اجازه نامه دریافت کنند."

سفارت حکومت طالبان در اسلام‌آباد این اقدام وزیر داخله پاکستان را محکوم کرده و در خبرنامه‌ای گفته است که نباید با افغان‌ها رفتار تبعیض‌آمیز صورد گیرد.

از سوی دیگر، کمیشنری سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در پاکستان گفته است که این موضوع را بررسی می‌کند و گفته است که هیچ گونه سند رسمی در این مورد از وزارت داخله پاکستان دریافت نکرده است.

این کمیشنری ماه گذشته با نشر اعلامیه‌ای گفت که پاکستان باید از هرگونه تصمیم دربارۀ مهاجران جلوگیری کرده و به محافظت از آنان ادامه دهد.

کمیشنری سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در اعلامیه گفته بود که اکثریت مهاجران افغان از قانون پاکستان اطاعت می‌کنند و باید به وضعیت آنان از دید بشردوستانه نگاه شود.

گروه

XS
SM
MD
LG