لینک های دسترسی

Breaking News

پارلمان افغانستان موافقتنامه امنیتی با امریکا را بازنگری می کند


توافقنامه امنیتی میان کابل و واشنگتن در نخستن روز های کار حکومت وحدت ملی بین دو طرف امضا شد.
توافقنامه امنیتی میان کابل و واشنگتن در نخستن روز های کار حکومت وحدت ملی بین دو طرف امضا شد.

مجلس نمایندگان افغانستان در نشست عمومی روز چهارشنبه (۲۱ سنبله) راجع به وضعیت عمومی امنیتی و به گونه ویژه تلفات سنگینی که نیرو های امنیتی و دفاعی کشور متحمل می شوند، بحث کرد و اعضای این مجلس با اکثریت آرا تایید کردند که توافقنامه امنیتی افغانستان با ایالات متحده امریکا مورد بازنگری و غور مجدد قرار بگیرد.

پیشنهاد بازنگری توافقنامه امنیتی میان کابل و واشنگتن از طرف ۲۰ نماینده مجلس در نشست عمومی روز دوشنبه مطرح شده بود که نیاز به ۵۰ رای موافق وکلا داشت.

سر انجام در نشست عمومی روز چهارشنبه (۲۱ سنبله) از ۱۱۸ نماینده حاضر، ۱۱۶ تن آنان به بازنگری توافقنامه امنیتی کابل و واشنگتن رای داد.

همایون همایون، معاون اول مجلس که ریاست جلسه را نیز به عهده داشت از عدم موثریت این توافقنامه صحبت کرد و گفت: "این پیمان امنیتی هیچ نوع فایده به افغانستان نرسانده است. اگر به این روال پیش برویم، روزانه مردم افغانستان از ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر تلفات می دهد."

عبیدالله بارکزی، نماینده ولایت ارزگان و محی الدین مهدی، نماینده ولایت بغلان به این نظر بودند که این توافقنامه علاوه بر این که در تضمین امنیت و نظم کشور ممد نبوده است بلکه به کشور های همسایه چون روسیه، ایران و پاکستان بهانه داده که به گونه مستقیم در جنگ افغانستان دخالت کنند.

شکیبا هاشمی، نماینده مردم کندهار در مجلس نمایندگان نیرو های نظامی ایالات متحده را در جنگ غزنی به بی تفاوتی متهم کرد.

امان الله پیمان راغی، وکیل بدخشان و الله گل مجاهد، نماینده کابل نیز خواهان لغو توافقنامه امنیتی افغانستان با ایالت متحده شدند و افزودند که با لغو این توافقنامه سرنوشت افغانستان به صورت خودبخودی بهبود خواهد یافت.

مجلس نمایندگان به کمیسیون امور روابط بین المللی و کمیسیون امور دفاعی این مجلس وظیفه داد تا این موضوع را بررسی نموده و آنرا برای بحث بیشتر در جلسه عمومی مطرح کنند.

اما تحلیلگران مسایل سیاسی با توجه به شرایط کنونی افغانستان که هنوز توان پرداخت مصارف نیرو های دفاعی و امنیتی خود را ندارد و اینکه به گفته آنان مجلس نمایندگان از مشروعیت لازم برخوردار نیست، لغو توافقنامه امنیتی افغانستان با امریکا را یک فیصله عجولانه تلقی کرده، به وکلا مشوره می دهند که یک بار به سرنوشت عراق نگاه بکنند.

احمد سعیدی، تحلیلگر مسایل سیاسی گفت: "این قرارداد (توافقنامه) جاده یک طرفه نیست، تا جانبین توافق نکنند یک طرف نمی تواند آنرا لغو کند چون (این توافقنامه) یک طرفه تصویب نشده است. از نگاه حقوقی، در تجدید این قرار داد عجله درکارنیست. مردم عراق این کار را کردند، بعداً داعش عراق را گرفت و (عراقی ها) مجبور شدند یک بار دیگر امریکایی ها را دعوت بکنند."

توافقنامه امنیتی میان افغانستان و ایالات متحده امریکا در نخستین ایام ایجاد حکومت وحدت ملی امضا شد و در خزان همان سال از سوی شورای ملی افغانستان به تصویب رسید.

  • 16x9 Image

    عبدالحی ورشان - کابل

    عبدالحی ورشان از 1993 میلادی به حیث گزارشگر رادیو صدای امریکا بخش افغانستان کار می کند. ورشان از سال 2002 به حیث گزارشگر رادیو صدای امریکا در کابل کار می کند. از کارهای برجسته گزارشگری ورشان تهیه گزارش از نشست های مهم سیاسی و نظامی و نشست های بین المللی مربوط به قضیه افغانستان درکابل است. عبدالحی ورشان فارغ التحصیل ادبیات وعلوم بشری از پوهنتون کابل است.
XS
SM
MD
LG