لینک های دسترسی

Breaking News

پناهجویان افغان بار دیگر در امارات متحدهٔ عرب مظاهره کردند


مظاهرهٔ پناهجویان افغان در امارات متحدهٔ عرب (تصویر از آرشیف صدای امریکا)
مظاهرهٔ پناهجویان افغان در امارات متحدهٔ عرب (تصویر از آرشیف صدای امریکا)

مهاجران و پناهجویان افغان که تقریباََ‌ از یک سال به این سو در کمپ های امارات متحدهٔ عرب در بی سرنوشتی به سر می‌برند، به روزهای دوشنبه و سه شنبهٔ هفته جاری مظاهره کردند و خواهان اسکان مجدد شان در یک کشور سومی شدند.

این مهاجران و پناهجویان که سال گذشته در جریان روند تخلیه از کابل به امارت انتقال داده شدند، در جریان این مظاهرات گفتند که روند اسکان مجدد آنان در خارج از افغانستان بسیار به کندی پیش می‌رود.

خبرگزاری رویترز از قول دو افغان که در کمپ پناهجویان به سر می‌برند، گزارش داده است که صدها مهاجر و پناهجوی افغان شعار آزادی را سر دادند. بر اساس گزارش ها، هزاران افغان در امارات متحدهٔ عرب منتظر انتقال به ایالات متحده و یک کشور سومی استند.

تصاویری که با خبرگزاری رویترز شریک ساخته شده، نشان می‌دهد که کودکان، زنان و مردان در کمپ ابوظبی که به نام شهر بشردوستانهٔ امارات نیز مسما است، در این مظاهرات اشتراک داشتند.

در یکی تصاویری که به رویترز ارسال شده، یک پسر شعاری را با خود حمل می‌کند که در آن نوشته شده است:‌‌ "یک سال کافیست."

یک مقام امارات با ارسال اعلامیه‌ای به رویترز تایید کرده است که شماری از مهاجران و پناهجویان از روند اسکان مجدد سرخورده شده اند و به گفتۀ وی این روند بیشتر از آنچه امارات متحدهٔ عرب انتظار آنرا داشت، طول کشیده است.

این مقام امارات گفته است که کشورش با سفارت ایالات متحده در ابوظبی کار می‌کند تا روند اسکان این مهاجران و پناهجویان افغان به اسرع وقت صورت بگیرد.

این مقام امارات گفته است که کشورش متعهد است تا با ایالات متحده و سایر شرکای بین المللی کار کند تا اطمینان حاصل شود که افغان‌هایی که در جریان روند تخلیه از افغانستان به آن کشور انتقال داده شده اند، در مصوونیت، امنیت و با کرامت زندگی کنند.

در همین حال، یک سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحده گفته است که واشنگتن تلاش می‌کند تا افغان های واجد شرایط را به امریکا انتقال بدهد، اما تاکید کرده است که سابقهٔ این افراد باید بررسی شود.

این سخنگوی وزارت خارجهٔ امریکا همچنین گفت که کشورش با امارات متحدهٔ عرب و سایر کشورها کار می‌کند تا آنعده از افغان هایی که واجد شرایط به اسکان ایالات متحده نمی‌شوند،‌ به سایر کشور انتقال داده شوند.

یکی از افغان‌هایی که در این مظاهرات شرکت کرده بود بدون ذکر نامش گفت: "ما نزدیک به یک سال است که در توقیف به سر می‌بریم و این کمپ مانند یک زندان عصری است. هیچ کس اجازهٔ بیرون رفتن را ندارد. آنان نمی دانند که [ما] چه زمانی به طور دایمی در یک کشور دیگر جا به جا می‌شویم."

مقام های ایالات متحده گفته اند، افغان هایی که واجه شرایط استند، به امریکا انتقال داده خواهند شد و کسانی که واجد شرایط نیستند، به کشوری سومی انتقال خواهند یافت، اما تاکید کرده اند که هیچ یک از این پناهجویان جبراََ به افغانستان اخراج نخواهند شد.

در میان این پناهجویان افرادی اند که با حکومت ایالات متحده، نظامیان این کشور، شرکای بین المللی و و سازمان های خیریهٔ خارجی مستقر در افغانستان کار کرده اند.

اعتراضات این پناهجویان افغان نخست در ماه فبروری سال روان میلادی پس از آن آغاز شد که روند اسکان مجدد آنان به ایالات متحده و سایر کشور ها متوقف شد. این اعتراضات موجب شد تا یک مقام ارشد وزارت خارجهٔ امریکا به امارات سفر کند و در آن زمان گفت که تمام این شهروندان افغان تا ماه اگست سال روان میلادی اسکان مجدد خواهند شد.

روند اسکان مجدد این پناهجویان افغان در آن زمان از سر گرفته شد. در آن زمان، نزدیک به ۱۲ هزار افغان در ابوظبی و اطراف آن به سر می‌بردند.

ایالات متحده از اگست ۲۰۲۱ تا حال بیش از ۸۵ هزار پناهجوی افغان را به امریکا انتقال داده است و روند اسکان بسیاری آنان در کشور های شرق میانه و اروپا پیش برده شده است.

دو تن از این مهاجران که نخواستند نام های شان در گزارش ذکر شود، به خبرگزاری رویترز گفته اند که مهاجران بیشتر از حالت بد روانی رنج می برند، زیرا با آینده نامعلوم مواجه اند. هر دوی این پناهجو گفتند که آنان نمی دانند چه زمانی اسکان مجدد خواهند شد.

اما مقام های امارات متحدهٔ عرب گفته اند که برای این پناهجویان افغان "خانه های با کیفیت بالا، خدمات صحی،‌ مشوره دهی، معارف، غذا و خدمات برای رفاه آنان فراهم می کنند.''

XS
SM
MD
LG