رییس جمهور افغانستان میگوید که باوجود کاهش خشونتهای وسیع، هنوز هم رقم قربانیان در نتیجۀ خشونتهای طالبان بسیار بالا است.
محمد اشرف غنی، روز پنجشنبه ۲۵ جون (پنجم سرطان) در گفتگو با نهاد غیرانتفاعی TED گفت که طالبان بخشی از مردم افغانستان استند و نمیشود که آنها را نادیده گرفت.
آقای غنی با تاکید بر ضرورت مذاکرات مستقیم صلح با طالبان گفت که آن گروه باید بپذیرد که بدون خواست مردم افغانستان نمیتواند کاری انجام دهد و از اینرو به گفتۀ وی باید راه حل سیاسی جستجو شود.
همچنان رییس جمهور افغانستان گفته است که با وجود کاهش جنگهای شدید؛ رقم قربانیان هنوز هم خیلی بالا است. او گفت: "به گونۀ اوسط هر روز تلفات نظامیان افغان ۳۰ تا ۳۵ و مجموع تلفات (در افغانستان) روزانه به ۷۰ نفر میرسد".
آقای غنی افزود که روند رهایی زندانیان طالبان از بند حکومت و اسیران حکومتی از قید طالبان به پیش میرود و ابراز امیدواری کرد که گفتگوهای مستقیم به زودی آغاز شود.
رهایی ۵۰۰۰ زندانی طالبان از زندانهای حکومت افغانستان و رهایی ۱۰۰۰ زندانی حکومت از قید طالبان یکی از شرایط اساسی توافقنامۀ صلح امریکا-طالبان است که بر اساس این توافقنامه زمینۀ مذاکرات بین الافغانی را فراهم میکند.
خروج نظامیان امریکایی از افغانستان
آقای غنی در این گفتگو از پیامدهای خروج عجولانۀ نظامیان امریکایی از افغانستان هشدار داد و گفت که با توجه به تهدید تروریزم، ایالات متحده باید متوجه باشد که خروج نظامیان این کشور از افغانستان چه پیامدهایی برای آن کشور خواهد داشت.
آقای غنی تاکید کرد که افغانستان هیچ ملاحظهای در مورد تصمیم ایالات متحده در این زمینه ندارد، اما گفت که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان سیستماتیک باشد؛ نه عجولانه.
بر اساس توافقنامه امریکا - طالبان که به تاریخ ۲۹ فبروری در قطر امضا شد، ایالات متحده باید در جریان ۱۳۵ روز پس از امضای این سند شمار نیروهای خود را در افغانستان به ۸۶۰۰ نفر کاهش داده و در جریان ۱۴ ماه پس از این توافق، تمام قوای خارجی افغانستان را ترک کنند.
رییس جمهور افغانستان با اشاره به اینکه نیروهای ویژۀ این کشور در سطح منطقه دومین جایگاه را دارد و قوای هوایی افغان نیز سه برابر شده است، گفت که افغانها توانایی تامین امنیت شان را دارند.
با اینحال، رییس جمهور افغانستان هشدار داد که خروج کامل سربازان امریکایی از افغانستان قبل از زمان تعیینشده و امضای توافق صلح میان حکومت و طالبان، روی روند گفتگوهای صلح تاثیر خواهد گذاشت.