شماری از زنان روز یکشنبه ۱۹ سپتمبر (۲۸ سنبله) در شهر کابل راهپیمایی کرده و در بیرون ساختمان وزارت پیشین زنان که اکنون به وزارت "امر به معروف و نهی از منکر" مبدل شده است، تجمع اعتراضی کردند.
خبرگزاری اسوشیتدپرس گزارش داده است که پس از راهپیمایی، تجمع اعتراضی این زنان در برابر وزارت امر به معروف و نهی از منکر فقط حدود ۱۰ دقیقه طول کشید، چون به دنبال مشاجرۀ لفظی یک مرد با زنان معترض، این زنان ساحه را ترک کردند.
این زنان و دختران افغان شعارهای آزادی، کار و تحصیل را سر میدادند. در یکی از شعارها نوشته شده بود "جامعهای که در آن زنان فعال نباشند، جامعۀ مرده است."
تغییر لوحۀ وزارت امور زنان افغانستان به وزارت امر به معروف و نهی از منکر از سوی طالبان و تصمیم آن گروه مبنی بر آغاز دروس دانشجویان پسر، در چند روز اخیر حساسیت برانگیز و سبب اعتراضات گسترده به ویژه در شبکه های اجتماعی شده است.
در یک رویداد دیگر، حدود ۳۰ زن افغان، عمدتاً فعالان و کارمندان پیشین دولت، در زیرزمینی یک خانه در کابل کنفرانس خبری را برگزار کرده و از طالبان خواستند تا اماکن عامه، به شمول دفاتر و مکاتب را به روی زنان و دختران بگشایند.
اسوشیتدپرس از قول اکثر شرکت کنندگان این رویداد گزارش داده است که اگر به آنان فرصت کار و حضور و مشارکت اجتماعی داده نشود، مجبور به ترک کشور خواهند شد.
در همین حال، حمدالله نعمانی سرپرست شاروالی کابل روز یکشنبه در نخستین کنفرانس خبری اش گفت که کارمندان زن آن اداره به کار نیایند و تا اطلاع بعدی در خانه بمانند.
آقای نعمانی افزود که تنها آن کارمندان زن شاروالی کابل که نمیتوان وظایف آنان را به مردان محول کرد، مثل کارمندان بخش طراحی و انجنیری و مسوولان و صفاکاران تشنابهای عمومی زنانه، میتوانند به وظایف شان برگردند.
افزون بر ممانعت از آمدن کارمندان زن به دفاتر دولتی و خانه نشین ساختن دانشجویان دختر مکاتب متوسطه و لیسه، طالبان پیشتر از این اعلان کرده بودند که صنوف درسی محصلان دختر و پسر در پوهنتونها جدا باشد.
با اینحال، دولت سرپرست طالبان تا کنون پالیسی مشخص و مدونی را در مورد کار، آموزش و حقوق مدنی زنان ارایه نکرده اند، حقوقی که در رژیم نخست طالبان بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ به کلی از زنان سلب شده بود.