برشنا موسی زی، دوشیزۀ ۲۸ سالۀ افغان که یک پایش در نتیجۀ ویروس پولیو فلج شده و پای دیگرش به ضرب گلولۀ طالبان آسیب دیده بود، از پوهنتون امریکایی افغانستان به درجۀ لسانس، فارغ شد.
با در نظر داشت مشکلاتی که دختران افغان در دورۀ تحصیل به خصوص تحصیلات عالی مواجه اند، آنهم به دختری مانند برشنا موسی زی که از هر دو پا معیوب است، فراغت از درجۀ لسانس را می توان دستآورد قابل ملاحظه پنداشت.
بانو موسی زی در حالی سند فراغت لسانس از رشتۀ حقوق از یکی از معتبرترین پوهنتون های افغانستان به دست می آورد که بر اساس تازه ترین گزارش ملل متحد، نصف افغانهای بین سن هفت تا ۱۷ از رفتن به مکتب محروم اند که حدود ۶۰ درصد آنان دختران اند.
پس از محفل فراغت، تصاویر برشنا موسی زی به پیمانۀ گسترده در شبکه های اجتماعی نشر شد و شماری از کاربران او را با ملاله یوسفزی هم تراز خواندند.
ملاله یوسفزی، در سال سال ۲۰۱۲ در روستای خود در سوات پاکستان هدف حملۀ طالبان قرار گرفت. او در بریتانیا درمان شد و سپس به خاطر فعالیت در زمینۀ آموزش دختران، برندۀ جایزۀ صلح نوبل شد.
سحر فطرت، یکی فعالان حقوق زن در صفحۀ تویتر نوشته است که "برشنا سمبول از شجاعت و الهام است. به یقین که او ملالۀ افغانستان است."
برشنا به تاریخ ۲۴ ماه آگست ۲۰۱۶، زمانیکه در پوهنتون امریکایی محصل بود، در حملۀ جنگجویان طالب بر این پوهنتون از ناحیۀ پا آسیب دید و برای درمان به ایالات متحده منتقل شد.
پس از معالجه، که شش ماه طول کشید، برشنا به افغانستان برگشت و به تحصیلات خود ادامه داد، تا اینکه توانست در ماه می سال روان سند فراغت خود را از پوهنتون امریکایی به دست آورد.