لینک های دسترسی

Breaking News

پشتیبانی گستردۀ افغانها از انتخابات


سه چهارم رایدهندگان افغان آمادۀ رایدهی اند
سه چهارم رایدهندگان افغان آمادۀ رایدهی اند
نظرسنجی تازۀ بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان یا فیفا نشان می دهد که ۹۲ درصد افغانها از انتخابات پیشرو حمایت می کنند، اما نتایج نظر سنجی نگرانی هایی را از تقلب جناح های مختلف در انتخابات آینده نیز بازتاب می دهد.

این نظر سنجی تحت عنوان" دموکراسی و انتخابات: برداشت های مردم افغانستان" از سوی بنیاد فیفا در ماه های عقرب و قوس در ولایت های مختلف افغانستان صورت گرفته و بر اساس مصاحبه با ۴۰۴۰ نفر تهیه شده است.

نادر نادری، رئیس بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان در یک نشست خبری گفت که یافته های این نظر سنجی نشان می دهد که مردم انتخابات را به عنوان یک اصل دیموکراتیک وپیش زمینۀ ایجاد یک نظام سیاسی پاسخگو و باثبات می دانند.

بر اساس این نظرسنجی ۷۵ در صد شرکت کنندگان گفته اند که در انتخابات شرکت می کنند. این رقم بالاتر از میزان مشارکت مردم در انتخابات گذشته است.

نتایج حاکی از آن است که حدود ۹۲ در صد از رای دهندگان از انتخابات حمایت می کنند و شش درصد آنان گفته اند که به دلیل ناامنی و ترس از تهدید طالبان کارت رای دهی نگرفته اند.

هراس از تقلب

شماری از راید هندگان از مداخله و تقلب در انتخابات نگران اند. آنان از خرید و فروش کارت های رایدهی از سوی فرماندهان محلی، زورمندان و نامزد ها، استفاده از پول برای کسب آرا نگرانی دارند.

همچنان بی اعتمادی رایدهندگان به انتخابات به ویژه به کمیسیون مستقل انتخابات، نامزدها و دولت با توجه به تقلبات سالهای گذشته، وعده های دروغین، موجودیت اشخاص جنگ سالار در فهرست نامزدها و حمایت رئیس جمهور از یک نامزد مشخص، از نگرانی های دیگر پاسخ دهندگان این همه پرسی است.

بیشترین شمار شرکت کنندگان این همه پرسی خواستار تامین صلح، عدالت اجتماعی و آموزش از رئیس جمهور آیندۀ افغانستان استند.

حدود ۶۴ در صد پاسخ دهندگان آمادۀ رای دادن به نامزدی اندکه داری تحصیلات عالی باشد. همچنان ۴۸ در صد آنان گفته اند که به نامزدی رای می دهند که عدالت را تامین کند و به فرهنگ معافیت از مجازات پایان دهد.

نقش زنان

بر اساس این گزارش زنان در ارتفاعات مرکزی و غرب فرصت کافی برای رای دادن دارند و اقدامات پیشگیرانه دیگر لازم نیست اما در شمالشرق و جنوب غرب حدود ۱۵ درصد از پاسخ دهندگان گفته اند که براساس شریعت اسلام زنان نیازی به رای دادن ندارند.

در همین حال کمیسیون مستقل انتخابات گفته است که برای اشتراک زنان در انتخابات زمینۀ مساعد فراهم شده و محلات جداگانۀ رایدهی به زنان در نظر گرفته شده است.

عبدالرحمان هوتکی معاون کمیسیون مستقل انتخابات گفت که حضور پررنگ زنان در انتخابات اهمیت حیاتی داشته و اعتبار انتخابات را بیشتر می سازد. اما افزود که کمبود کارمندان زن در مراکز رایدهی ممکن حضور زنان را در انتخابات کمرنگ سازد.

طالبان هشدار داده اند که روند انتخابات را برهم خواهند زد، اما آقای هوتکی به مخالفین مسلح دولت هشدار داد که به هیچ صورت حملات دهشت افگنی آنان مانع برگزاری انتخابات نخواهد شد.
XS
SM
MD
LG