وزیر خارجۀ ترکیه گفته است که امارات متحدۀ عرب علاقمندی نشان داده است تا در زمینۀ مدیریت میدانهای هوایی افغانستان با شرکتهای قطری و ترکی همکار باشد.
مولود چاووش اوغلو گفته است که موضوع مشارکت امارات در مدیریت میدانهای هوایی افغانستان، ماه گذشته در جریان سفر شیخ محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی به انقره با مقامهای ترکی به بحث گرفته شد.
آقای چاووش اوغلو گفت: "آنان گفتند که شاید بتوانیم به گونۀ سه جانبه [میدانهای هوایی افغانستان را] مدیریت کنیم. هیچ پیشنهاد قاطع در این زمینه ارایه نکردند. ما نیز به آنان کدام پیشنهادی ندادیم. اما مدیریت میدان هوایی مختصراً در اجندا بحث شد."
وزیر خارجۀ ترکیه گفته است که اوایل ماه روان "یادداشت تفاهمنامه" میان شرکتهای قطری و ترکی در زمینۀ مدیریت میدانهای هوایی افغانستان امضا شده است، اما مقامهای هر دو کشور در مورد این سند و شرکتها جزییات اندکی ارایه کرده اند.
امارات متحدۀ عرب پیش از سقوط حکومت پیشین افغانستان در زمینۀ مدیریت میدانهای هوایی افغانستان همکاری داشت، اما پس از مسلط شدن طالبان بر آن کشور و در جریان خروج قوای خارجی و تخلیۀ نظامی از افغانستان، قطر نقش فعالتری را ایفا کرده است.
در همین حال، شرکتهای ترکی و قطری که به مدیریت مشترک پنج میدان هوایی افغانستان توافق کرده اند، هنوز هم منتظر تصمیم نهایی طالبان در این زمینه اند.
امامالدین احمدی، سخنگوی وزارت هوانوردی ملکی حکومت طالبان روز سه شنبه ۲۸ دسمبر (هفتم جدی) به خبرگزاری فرانسپرس گفته است که تا کنون هیچ تصمیم نهایی در زمینۀ مدیریت میدانهای هوایی افغانستان اتخاذ نشده و هیچ سندی در این زمینه امضا نشده است.
تیمهای تخنیکی قطر و ترکیه چندی پیش به کابل سفر کردند تا با مقامهای طالبان در مورد مدیریت میدانهای هوایی افغانستان گفتگو کنند.
وزیر خارجۀ ترکیه در اشاره به سفر تیمهای تخنیکی به کابل گفت: "طبیعی است که کشورهای مختلف در این روند چانه زنی کنند...ادارۀ طالبان گفته اند که پیشنهادات را از کشورهای مختلف دریافت خواهند کرد."
هرچند مدیریت میدان هوایی کابل مزایای اندک اقتصادی دارد، اما به هر کشوری که آن را مدیریت کند فرصت جمع آوری اطلاعات در مورد افرادی را فراهم میکند که به افغانستان تردد میکنند.