وزیر خارجۀ تاجیکستان ضمن نگرانی از وضعیت امنیتی افغانستان ادعا کرده است که این کشور در حال مبدل شدن به "پناهگاه تروریستان" است.
سراجالدین مهرالدین، وزیر خارجۀ تاجکستان، روز یکشنبه ۲۵ سپتمبر (سوم میزان) در جریان سخنرانیاش در ۷۷مین جلسۀ مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که کشورش از تهدیدات دهشت افگنی برخاسته از افغانستان نگرانی دارد.
مهرالدین گفت: "افغانستان به سرعت به پناهگاه تروریستها و محل گسترش افکار بنیادگرایانۀ طالبان در منطقه مبدل میشود. افزون بر این، ما شاهد کار سیستماتیک استیم که بر بنیاد آن به شمول شهروندان کشورهای آسیای مرکزی، جنگجویان خارجی به شمال افغانستان انتقال داده میشوند که هدف آن ایجاد بستر تازۀ تنشها در نزدیکی مرزهای ما میباشد."
وزیر خارجۀ تاجیکستان همچنان طالبان را متهم کرد که خواست کشورهای منطقه و جامعۀ بین المللی را در رابطه به ایجاد یک حکومت همهشمول نادیده گرفته اند.
اما ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، با رد این ادعا گفته است که حکومت طالبان اجازه نخواهد داد که از خاک افغانستان بر ضد کشور دیگری استفاده صورت گیرد.
آقای مجاهد در مصاحبه با رادیو آزادی گفت: "این نگرانی تاجیکستان بیجاست. آنان باید در این رابطه فکر کنند و نگرانیشان را از نزدیک با ما شریک سازند."
در همین حال، "جبهۀ مقاومت ملی افغانستان" به رهبری احمد مسعود روز شنبه با نشر یک خبرنامه ادعا کرده است که طالبان ۱۶ گروه "تروریسی خارجی" را به شمال افغانستان انتقال داده اند.
در خبرنامه آمده است: "آنها با سراج الدین حقانی، رهبر شبکه حقانی ملاقات کردند و در مورد برنامههای خود برای قدرتمند ساختن شبکه جنگجویان خارجی در شمال کشور در شش ماه آینده و در مورد استقرار ۵۰ درصد از تمام جنگجویان خارجی در آسیای مرکزی گفتگو و بحث کردند."
در این خبرنامه آمده است، این معلومات را یک منبع آگاه با آنان شریک ساخته و افزوده است که این گروههای تروریستی نخست به کابل، سپس به بغلان، کندز و بدخشان انتقال داده شده اند.
در خبرنامه آمده است: "بر اساس معلومات جبهه مقاومت ملی، در این دیدارها عبدالحق از شبکه حاجی فرقان و شیخ ذاکر از جنبش اسلامی ازبکستان مسوولیت تقویت القاعده و ارتباط با دیگر شاخه های این گروه را بر عهده گرفتند."
طالبان تا کنون در رابطه به این ادعاهای جبهۀ مقاومت واکنشی نداشته اند.
از سوی دیگر، فیصل بن فرحان، وزیر خارجۀ عربستان سعودی، از طالبان خواسته است که اجازه ندهند تا افغانستان به مرکز تروریستها مبدل شود.
آقای فرحان روز یکشنبه به مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت، برای جلوگیری از مبدل شدن افغانستان به مرکز تروریستها، نیاز است تا تمامی کشورها با هم همکاری کنند.
پیش از این شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان، نیز روز جمعه در سخنرانی اش در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفته بود که مقام های آن کشور و جامعهٔ بین المللی از تهدید گروههای تروریستی در افغانستان نگران اند.
این نگرانی در حالی مطرح شده است که هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) از برگزاری نشست ويژۀ شورای امنیت این سازمان دربارۀ افغانستان خبر داد که قرار است روز سهشنبه ۲۷ سپتمبر برگزار شود.
نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد، گفته است که بر اساس تصمیم که گرفته شده، امسال نیز نمایندگان افغانستان و میانمار در ۷۷مین نشست مجمع ملل متحد سخنرانی نخواهند کرد. اما او "قرار است در جلسۀ شورای امنیت اشتراک و سخنرانی کند".
این در حالیست که با گذشت بیش از یک سال از مسلط شدن طالبان بر افغانستان، تا حالا هیچ کشوری حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.
علاوه بر آن، رهبران این گروه هنوز با تعزیرات بینالمللی مواجه اند و از زمان کشته شدن ایمن الظواهری، رهبر شبکه القاعده، در حملۀ طیاره بدون سرنشین امریکا در کابل، نگرانیها بر این است که افغانستان بار دیگر به پناهگاه امن گروههای تروریستی مبدل خواهد شد، اما طالبان بارها به جامعۀ بین المللی اطمینان داده اند که چنین نخواهد شد.