لینک های دسترسی

Breaking News

نخستین رقابت تیم فوتبال افغانستان با انگلستان


هیات فدراسیون فوتبال افغانستان در دیدار با دیوید کامرون صدراعظم و مایکل اوون سفیر اتحادیۀ فوتبال انگلستان
هیات فدراسیون فوتبال افغانستان در دیدار با دیوید کامرون صدراعظم و مایکل اوون سفیر اتحادیۀ فوتبال انگلستان
تیم های ملی افغانستان و انگلستان ممکن برای نخستین بار بعد از راه اندازی برنامۀ تقویتی فوتبال توسط دیوید کمرون صدراعظم و مایکل اوون، سفیر اتحادیۀ فوتبال انگلستان، به مصاف هم بروند.

مایکل اوون، سفیر اتحادیۀ فوتبال انگلستان و بازیکن پیشین تیم لیورپول آن کشور گفت که به گرامی داشت از کاهش نیرو های بریتانیایی از افغانستان، خواهان تماشای رقابت دوستانۀ فوتبال میان تیم های ملی دو کشور در شهر ویمبلی انگلستان می باشد.

اوون به روزنامۀ گاردین گفته است که در همکاری و ارتباط با فدراسیون فوتبال افغانستان، فکر می کند یک فرصتی برای ورزشکاران افغان باشد تا به مرکز ملی آموزشی جورج پارک آمده و بعد از آموزش "شاید یک روزی مسابقۀ تمام عیار فوتبال در ویمبلی راه اندازی شود."

بریتانیا با دعوت فوتبالران بااستعداد جوان افغان به مرکزملی آموزشی جدید آن کشور در جورج پارک، در بهبودی فوتبال افغانستان کمک خواهد کرد.

این ابتکار جدید اتحادیۀ فوتبال انگلستان را دیوید کامرون صدراعظم بریتانیا یکجا با مایکل اوون ستارۀ پیشین تیم ملی فوتبال انگلستان، در دیداری که از افغانستان داشت، اعلام کرد.

هر چند سفر مایکل اوون همراه با صدراعظم بریتانیا به افغانستان، دیدار از عساکر آن کشور در هلمند حین رخصتی های اخیر سال عنوان شد اما حضور همچو یک ستارۀ نامدار فوتبال جهان می تواند موفقیت فوتبال افغانستان را در جهان برجسته سازد.

صدراعظم بریتانیا در هلمند گفت "ما اغلب به ورزش به مثابه یک رقابت می نگریم که در آن یکی از جوانب یا برنده و یا بازنده می شود، ولی ورزش از یک نیروی عالی در متحد ساختن ملت ها و مردم برخوردار است که از آن تمام جوانب دخیل نفع می برند."

صدراعظم انگلستان به یک آژانس خبری بریتانیایی گفته است که در پهلوی تمویل خدمات نظامی و حمایت از انکشاف آن کشور " افغانستان را در داشتن یک لیگ فوتبال کمک خواهیم کرد."

جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر

بعد از سقوط رژیم طالبان در افغانستان، فدراسیون فوتبال آلمان با فرستادن مربی های آلمانی و نمایندۀ فیفا در افغانستان، نخستین کشوری بود که تلاش ورزید فوتبال افغانستان را رشد دهد.

شکل دهی تیم منتخب ملی افغانستان در سال ۲۰۰۳ به منظور راه یابی به جام جهانی ۲۰۰۶ یکی از ابتکارات عمدۀ فدراسیون فوتبال آلمان تلقی می شود که با حضور اوبرمن، مربی آلمانی و همکاری علی عسکر لعلی در افغانستان پیاده شد. اما از آنجاییکه بازیکنان افغان در آن سال ها از آمادگی های لازمی جسمی و تکتیکی برخوردار نبودند، آن تیم نتوانست به رده های بالایی صعود کند.

سید علی رضا آقا زاده، سکرتر جنرال فدراسیون فوتبال افغانستان به رادیوآشنا گفت با توجه به پیاده سازی برنامۀ "فوتبال پایه" یا Grass Root در افغانستان، فدراسیون فوتبال آن کشور تلاش دارد با رشد نوجوانان و جوانان تازه گام نهاده در عرصۀ فوتبال، در هشت سال آینده، تیم بااعتباری را به میدان های بین المللی پیاده سازد.

در حال حاضر، تیم ملی فوتبال افغانستان راهی چلنج کپ آسیا شده و در صورت کسب لقب قهرمانی آن جام، قادر خواهد شد مستقیماً راهی مسابقات ملت های آسیا شود.

ظرفیت سازی

فوتبال افغانستان با مشکلات و فراز و نشیب های که در چند دهۀ اخیر داشته است، با کمبود و ضعف ظرفیت ها در عرصه های مختلف مواجه بوده است.

آقا زاده می گوید، در صحبت های که با صدراعظم بریتانیا در ولایت هلمند داشت، بریتانیا وعده سپرد تا در دراز مدت؛ افغانستان را در بلند بردن ظرفیت سازی حَکم ها؛ مربیان، فوتبال پایه، فوتبال بانوان افغانستان، تیم ملی و به ویژه ایجاد رابطۀ مستقیم لیگ برتر بریتانیا با لیگ برتر افغانستان کمک و همکاری کند.

سکرتر جنرال فدراسیون فوتبال افغانستان می گوید دور نخست آموزش مربیان افغانستان که از طرف لیگ برتر انگلیس به کمک و همکاری قونسلگری بریتانیا در دوبئی راه اندازی شده بود پایان یافت و قرار است دور دوم این برنامه در ماه جنوری برگزار شود.

آقازاده افزود که فدراسیون فوتبال افغانستان تلاش دارد نه تنها از مرکز بلکه با حضور مربیان و نمایندگان فوتبال ولایات در آن ورکشاپ، سطح فوتبال را در افغانستان بلند برده و آن را به خانه های مردم بکشاند.

اما هر تکاملی به زمان نیاز دارد و با رشد که در حال حاضر در عرصۀ ورزش به ویژه فوتبال افغانستان به چشم می خورد، امیدواری های وجود دارد که به زودی افغانستان نیز فوتبال را از دیدگاه حرفه نگاه کند و بیشتر کسانی که به این ورزش رو می آورند به عنوان بازیکنان مسلکی فوتبال عرض اندام کنند.
XS
SM
MD
LG