لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان: ادعای حضور در تظاهرات اسلام‌آباد، مهاجران افغان را نگران کرده است


 وزیر داخلۀ پاکستان یه تازگی گفته است که سر از تاریخ ۳۱ دسمبر سال جاری، شهروندان افغانستان نمی‌توانند بدون اجازه نامهٔ پولیس در اسلام‌آباد زندگی کنند.
وزیر داخلۀ پاکستان یه تازگی گفته است که سر از تاریخ ۳۱ دسمبر سال جاری، شهروندان افغانستان نمی‌توانند بدون اجازه نامهٔ پولیس در اسلام‌آباد زندگی کنند.

سفارت افغانستان در پاکستان که توسط طالبان اداره می‌شود، از اظهارات مقامات پاکستانی دربارۀ حضور مهاجران افغان در تظاهرات هواداران عمران خان، صدراعظم پیشین آن کشور، در اسلام‌آباد ابراز نگرانی کرد و گفت که این اظهارات می‌تواند منجر به آزار و اذیت افغان‌ها در آن کشور شود.

این سفارت ناوقت روز شنبه ۳۰ نومبر (دهم قوس) با نشر اعلامیه‌ای گفته است که اظهارات پی‌هم مقامات پاکستانی در روزهای اخیر، در مورد اشتراک مهاجران افغان در اعتراضات اخیر، مهاجران افغان مقیم آن کشور را به شدت نگران کرده است.

در اعلامیه آمده است: "از طرف وزارت داخلۀ پاکستان و برخی مقامات دیگر، نام شهروندان افغانستان بارها در اعتراضات اخیر اسلام‌آباد گرفته شده و به همین بهانه، این اقدام ممکن سبب افزایش تحریم‌های بیشتر بر مهاجران افغان شود و این وضعیت، افغان‌های مقیم پاکستان را نگران ساخته است."

اخیراً محسن نقوی، وزیر داخلهٔ پاکستان، گفت که از تاریخ ۳۱ دسمبر سال جاری به بعد، شهروندان افغانستان نمی‌توانند بدون اجازه نامهٔ پولیس در اسلام‌آباد زندگی کنند.

پس از آن که نیروهای امنیتی پاکستان هزاران نفر از معترضان حامی عمران خان را از اسلام آباد بیرون کردند، وزیر داخلهٔ پاکستان در یک کنفرانس خبری گفت: "شهروندان افغانستان پس از تاریخ ۳۱ دسمبر، نمی‌توانند بدون اجازه نامه در قلمرو اسلام آباد زندگی کنند. اگر می‌خواهند [در اینجا] زندگی کنند، باید از دفتر معاون کمیشنر اجازه نامه دریافت کنند."

نقوی در این خصوص معلومات بیشتر ارایه نکرد، اما گفت که مقامات پولیس اسلام‌آباد جزییات آنرا در روزهای آینده شریک خواهند کرد.

این در حالی است که سید ناصر علی رضوی، رییس پولیس اسلام‌آباد، گفته است که در جریان تظاهرات به حمایت از عمران خان، نزدیک به۱۰۰۰ معترض، به شمول ۵۶ شهروند افغانستان، بازداشت شده اند. اما در این خصوص جزییات ارایه نکرد.

اما سفارت افغانستان در اسلام‌آباد که تحت کنترول طالبان قرار دارد، افزوده که مهاجران افغان هیچ‌گونه دخالتی در رویداد‌های سیاسی و جنایی آن کشور نداشته اند.

طالبان اضافه کرده اند که چنین اظهارات، فضای بی‌اعتمادی میان پاکستان و افغانستان را بیشتر می‌سازد.

این در حالی است که روز گذشته سازمان ملل متحد به اظهارت وزیر داخلۀ پاکستان واکنش نشان داده و گفت که این مهاجران از قانون پاکستان اطاعت می‌کنند و باید به وضعیت آنان از دید بشردوستانه نگاه شود.

کمیشنری سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در پاکستان با فرستادن اعلامیه‌ای به خبرنگاران گفت که باید از هرگونه تصمیم دربارۀ مهاجران جلوگیری کرده و پاکستان به محافظت از آنان ادامه دهد.

کارشناسان امور سیاسی در پاکستان می‌گویند که افغان‌ها در امور سیاسی این کشور مداخله نمی‌کنند و مقامات دولتی برای پنهان کردن "ناکامی" شان موضوع شهروندان افغانستان مستقر در آن کشور را مطرح می‌کنند.

حکومت پاکستان در نومبر سال گذشته، روند خروج مهاجران افغان فاقد اسناد را آغاز کرد و این روند هنوز هم ادامه دارد.

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان می‌گوید که از تاریخ ۱۵ سپتمبر ۲۰۲۳ تا ۳۰ سپتمبر ۲۰۲۴ نزدیک به ۵۸۸هزار مهاجر افغان از پاکستان به کشور شان برگشته اند.

بر اساس معلومات ملل متحد، در هفته نخست ماه نومبر ۲۹هزار و ۵۹۲ مهاجر از پاکستان به افغانستان برگشته کرده اند که آنان اسناد قانونی نداشته و به گونۀ اجباری از آن کشور اخراج شده اند.

مهاجران افغان در پاکستان همواره از آزار و اذیت نیروهای پولیس شاکی بوده و می‌گویند که پولیس برای اخاذی از آنان بهانه جویی می‌کند و حتا افرادی که کارت مهاجرت یا پاسپورت هم دارند، از سوی پولیس بازداشت می‌شوند.

گروه

XS
SM
MD
LG