لینک های دسترسی

Breaking News

انستیتیوت ملی موسیقی افغانستان: هیچ قدرتی نمی‌تواند نور خلاقیت و هنر را خاموش کند


انستیتیوت ملی موسیقی افغانستان روز سه‌شنبه ۱۰ دسمبر (۲۰ قوس) به مناسبت روز جهانی حقوق بشر، سیاست‌های "فرهنگ‌ستیزانه" طالبان و نقض گسترده حقوق فرهنگی و موسیقی مردم افغانستان را با شدیدترین لحن محکوم کرده و گفته است که "هیچ قدرتی نمی‌تواند نور خلاقیت، هنر، و فرهنگ را خاموش کند."

انستیتیوت ملی موسیقی افغانستان با نشر اعلامیه‌ای گفته است که "موسیقی، به عنوان زبان جهانی و ابزار قدرتمند بیان انسانی، بخشی جدایی ناپذیر از هویت و حقوق فرهنگی هر ملت است. طالبان با ممنوعیت موسیقی و سرکوب فرهنگ غنی افغانستان، نه تنها حقوق بشر،‌ بلکه روح و هو یت جمعی مردم کشور را هدف قرار داده‌اند."

این انستیتیوت با اشاره به عملکرد طالبان در بیش از سه سال گذشته همچنین گفته است:‌ "این اقدامات نقض آشکار حقوق فرهنگی، آزادی بیان، و آزادی‌های بنیادینی است که در اعلامیه جهانی حقوق بشر به رسمیت شناخته شده است."

انستیتیوت ملی موسیقی افغانستان که در تبعید فعالیت می‌کند، گفته است که به صورت مستمر در برابر نقض حقوق بشر و "آپارتاید جنسیتی علیه بانوان" ایستادگی کرده است. این نهاد هنری گفته است: "تمرکز ما در این اعلامیه بر نقض حقوق فرهنگی و موسیقی مردم کشور معطوف است. این حقوق که نقشی حیاتی در تقویت همبستگی اجتماعی و رشد معنوی جامعه دارند، توسط طالبان به شکل سیستماتیک انکار شده و با سیاست‌های سرکوبگرانه جایگزین گردیده‌اند."

این نهاد موسیقی افغانستان از جامعه بین‌المللی، از جمله سازمان‌های مدافع حقوق بشر خواسته است که سیاست‌های ضد فرهنگی طالبان را به صراحت تقبیح کنند، برای اعاده حقوق فرهنگی و موسیقی مردم افغانستان، فشارهای دپلوماتیک و عملی را افزایش دهند و حمایت خود را از هنرمندان، موسیقی‌دانان، و فعالان فرهنگی افغانستان که تحت تهدید مستقیم قرار دارند، دو برابر بسازند.

این انستیتیوت در این اعلامیه گفته است که با آنکه طالبان موسیقی را در افغانستان ممنوع کرده‌اند، این نهاد تعهد خود را برای حفظ موسیقی افغانستان و ترویج ارزش‌های فرهنگی و حقوق بشر در سراسر جهان ادامه خواهد داد.

موسیقی در دوره حاکمیت طالبان به‌ شدت محدود و در بسیاری موارد ممنوع است. طالبان از زمان به قدرت رسیدن در آگست۲۰۲۱، سیاست‌هایی سخت‌گیرانه نسبت به فعالیت‌های فرهنگی، از جمله موسیقی، اعمال کرده‌اند. این گروه موسیقی را با استناد به تفسیر سختگیرانه‌ای از شریعت اسلامی، "غیراسلامی" می‌دانند

با وجود محدودیت‌ها، برخی از مردم به طور مخفیانه به گوش دادن یا اجرای موسیقی ادامه می‌دهند. افغان‌های مهاجر در خارج از کشور نیز تلاش دارند موسیقی و فرهنگ خود را زنده نگه دارند.

گروه

XS
SM
MD
LG