لینک های دسترسی

Breaking News

امیری: به دلیل سیاست‌های طالبان علیه زنان، افغانستان سالانه یک میلیارد دالر ضرر می‌کند


زنان و دختران افغان می‌گویند که در حاکمیت طالبان از حقوق اساسی و شرعی شان محروم شده اند
زنان و دختران افغان می‌گویند که در حاکمیت طالبان از حقوق اساسی و شرعی شان محروم شده اند

نماینده ویژهٔ وزارت خارجهٔ امریکا در امور حقوق زنان و دختران افغانستان می‌گوید که بنابر صدور فرمان‌های زیاد طالبان علیه زنان و دختران، این کشور سالانه بیش از یک میلیارد دالر را از دست می‌دهد. رینا امیری ناوقت شنبه نهم مارچ (۱۹ حوت) با نشر پیامی در ایکس نگاشته است: "افغانستان سالانه بیش از یک میلیارد دالر را به دلیل احکام شدید طالبان علیه زنان و دختران از دست می‌دهد. احکامی که زنان و دختران افغان را از آموزش و کار منع می‌کند که به همه‌ افغان‌ها آسیب می‌رساند."

او همچنان گفته است که برای جلوگیری از اتکای افغان‌ها به کمک‌های بشردوستانه و جلوگیری از گرسنگی، نیاز است که این سیاست‌های طالبان تغییر کند.

این در حالی است که انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده در بیانیه‌ای به مناسبت هشتم مارچ روز جهانی زن گفت که اگر فاصلهٔ جنسیتی در نیروی کار در سراسر جهان از بین برود، تخمین زده می‌شود که ۲۸ تریلیون دالر به اقتصاد جهانی اضافه خواهد شد.

بلینکن گفته است: "تصور کنید با این نوع منابع چه کاری می‌توانیم انجام دهیم. به بیان ساده، وقتی زنان بهتر عمل می‌کنند، همه ما بهتر عمل می‌کنیم."

این در حالی است که دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری سازمان ملل متحد (اوچا) در اواخر دسمبر سال گذشته با نشر گزارشی گفت که محدودیت‌های اعمال‌شده بر زنان تاثیر منفی بر همکاری جامعه جهانی و کمک‌کنندگان داشته است.

بر اساس گزارش اوچا، موانع بیروکراتیک و وضع محدودیت‌ها بر کار زنان افغان، باعث تاخیر در ثبت و اجرای پروژه‌ها شده است و باید برای یافتن راه حل در این زمینه با مقامات طالبان گفتگو صورت بگیرد.

طالبان در ماه اگست سال ۲۰۲۱ دوباره در افغانستان به قدرت رسیدند و با آغاز حکومت شان، محدودیت‌ها را بر آموزش دختران، کار زنان در ادارات سازمان ملل متحد، کار زنان در سایر سکتورها به استثنای صحت و معارف، در دیگر سازمان های دولتی و غیر دولتی، منع کردند.

طالبان، آموزش دختران را بعد از صنف ششم نیز منع کرده و بر رفتن آنان به امکان عامه مانند پارک‌ها، ورزشگاه‌ها و آرایشگاه‌ها محدودیت وضع کردند.

گرچه حکومت طالبان می‌گوید که این محدودیت‌ها در بخش معارف دختران دایمی نیست، اما در بخش کار زنان، هیچ نظری را در مورد اینکه آیا در آینده به زنان حق کار را خواهند داد یا خیر، ارایه نکرده اند.

ملل متحد محدودیت‌های وضع‌شده توسط طالبان بر زنان را تبعیض سیستماتیک بر مبنای جنسیت خوانده است و از حکومت طالبان خواهان رفع سریع این محدودیت‌ها و لغو این پالیسی‌های "تبعیض‌آمیز بر مبنای جنسیت" شده است.

اما مقامات حکومت طالبان بارها گفته اند که به حقوق زنان در چوکات شریعت پابند اند.

گروه

XS
SM
MD
LG