لینک های دسترسی

Breaking News

فایق بار دیگر خواهان تحقیق ادعاهای 'فساد اداری' بر مقام‌های پیشین افغانستان شد 


کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد
کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد

شارژدافیر و مسوول نمایندگی دایمی افغانستان در ملل متحد روز چهارشنبه دوم مارچ (۱۱ حوت)‌ بار دیگر خواهان راه اندازی تحقیقات در مورد حسابات بانکی و ملکیت‌های آنعده از مقام‌های ارشد پیشین حکومت افغانستان شد که به "فساد اداری و اختلاس" کمک‌های بین المللی متهم اند.

نصیر احمد فایق با ایراد بیانه‌ای در نشست اضطراری روز چهارشنبه مجمع عمومی ملل متحد که در مورد حملهٔ روسیه بر اوکراین برگزار شده بود، با اشاره به مقام‌های حکومت پیشین افغانستان که متهم به فساد اداری اند، گفت: "آنان باید حسابده شوند."

در همین حال،ادارۀ سرمفتش ویژه ایالات متحده در امور بازسازی افغانستان (سیگار) سرگرم تحقیق در مورد عوامل فروپاشی حکومت پیشین افغانستان و نیز ادعاهای مبنی بر انتقال میلیون‌ها دالر توسط محمد اشرف غنی هنگام خروج وی از افغانستان است.

جان ساپکو، سرمفتش ویژۀ ایالات متحده در امور بازسازی افغانستان چندی پیش در مصاحبه با صدای امریکا گفت که در بارهٔ این اتهام با مقامات پیشین افغان نیز صحبت کرده و قرار است نتایج آن در ماه مارچ سال جاری به کانگرس ایالات متحده ارایه شود.

سفارت روسیه در کابل،‌ شماری از رسانه‌ها به شمول خبرگزاری دولتی روسیه گزارش داده اند که محمد اشرف غنی هنگام ترک قصر ریاست جمهوری افغانستان "۱۶۹ میلیون دالر" را با خود برده است، ادعایی که سفیر افغانستان در تاجیکستان نیز آن را تایید کرده است.

اما سفارت روسیه در کابل و سایر شخصیت های حقیقی و حکمی تا حال هیچ اسناد و شواهدی برای مصداق چنین ادعا ارایه نکرده اند.

آقای غنی که قبلاً در یک پیام ویدیویی این اتهامات را رد کرده و به تحقیقات مستقل در این زمینه ابراز آمادگی کرده بود، در مصاحبه با بی‌بی سی گفت: "هیچ پولی را از کشور خارج نکرده‌ام... نه تنها از تحقیق در این باره توسط آقای ساپکو استقبال می‌کنم، بلکه من می‌خواهم یک تحقیق دیگر هم انجام شود...خوشحال می‌شوم که در این زمینه هر نوع تحقیق لازم از من انجام شود از جمله اینکه از دستگاه دروغ‌سنج استفاده شود، یا به هر شیوه دیگری که لازم باشد."

سرمفتش ویژه ایالات متحده در امور بازسازی افغانستان همچنین گفته است که سیگار گزارش‌های زیادی را که حاوی اتهامات فساد از سوی تعدادی از مقامات پیشین افغانستان است، دریافت کرده است.

آقای فایق قبلا نیز در ماه جنوری ۲۰۲۲ در شورای امنیت این سازمان گفت که مقام‌های حکومت پیشین باید حسابده و محاکمه شوند. او گفت: "منصفانه نیست که ۳۸ میلیون نفر [در افغانستان] گرسنه بمانند و مادران کودکان‌شان را برای بقای خود بفروشند، اما مقام‌های فاسد حکومت پیشین در خانه ‌ها و عمارت‌های مجلل کشور‌های اروپایی و ایالات متحده زندگی کنند.

بر اساس گزارش ۲۰۲۱ سازمان شفافیت بین‌المللی، افغانستان از رهگذر شاخص‌های فساد اداری، در ردۀ هفتم فاسدترین دولت‌های جهان قرار گرفته است.

این گزارش نشان می‌دهد که افغانستان در راستای مبارزه با فساد در میان ۱۸۰ کشور و قلمرو جهان با داشتن تنها ۱۶ امتیاز در ردۀ ۱۷۴ قرار گرفته است. در سال ۲۰۲۰ افغانستان در این فهرست با داشتن ۱۹ امتیاز در ردۀ ۱۶۵ و در سال ۲۰۱۹ میلادی در جایگاه ۱۷۳ قرار داشت.

XS
SM
MD
LG