ریاست اجرائیه افغانستان اعلام کرد که به زودی نشست سه جانبه با اشتراک افغانستان، پاکستان و کمیشنری عالی سازمان ملل در امور مهاجرین به میزبانی پاکستان برگزار میگردد.
مجیبالرحمان رحیمی سخنگوی ریاست اجرائیه افغانستان امروز به خبرنگاران گفت، در این نشست که قرار است در ۱۵ ماه فبروری برگزار شود، روی وضعیت مهاجرین افغان در پاکستان، به ویژه کسانی که اسناد ندارند، چگونگی برگشت آنان و رسیدگی به قضایای آنها بحث خواهد شد.
آقای رحیمی افزود "طرف افغانستان امیدوار است که در این نشست، به قضیۀ مهاجرین به صورت مناسب از طرف حکومت پاکستان برخورد صورت بگیرد و هموطنان ما به صورت آبرومندانه و با عزت به وطن برگردند".
برگشت در حدود یک میلیون مهاجر از پاکستان و ایران و بیجاشدن ۵۰۰ تا ۶۰۰ افغان در داخل از بزرگترین مشکلات دولت افغانستان در جریان سال ۲۰۱۶ میلادی بود.
بر اساس ارقام وزارت امور مهاجرین افغانستان، در حال حاضر از جملۀ هفت میلیون مهاجر افغان، حدود پنج میلیون آنان در ایران و پاکستان به سر میبرند.
در سال ۲۰۱۷ میلادی نیز، پیشبینی میشود که شمار برگشتکنندگان بیشتر باشد؛ به همین دلیل، هفتۀ گذشته دولت افغانستان و سازمان ملل متحد برای کمک به برگشتکنندگان و بیجاشدگان داخلی، ۵۵۰ میلیون دالر به جامعۀ جهانی فراخوان کمک داد.
در همین حال، دفتر هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد، امروز برنامۀ کاری خود را برای رسیدگی به وضعیت برگشتکنندگان و بیجاشدگان افغانستان در اختیار رسانهها قرار داد.
این اداره گفته است، ۹.۳ میلیون شهروند افغان نیازمند کمکهای بشری اند که از این میان، در جریان سال ۲۰۱۷ میلادی، به ۵.۷ میلیون افغان آسیبپذیر و نیازمند، کمکهای بشری صورت میگیرد.
حکومت افغانستان نیز، کمیتهای را برای هماهنگی بیشتر میان ادارات دولتی و نهادهای کمککننده در ریاست اجرائیه تشکیل داده است.
سخنگوی ریاست اجرائیه گفت که این کمیته، برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را برای سال روان میلادی به منظور کمک به برگشتکنندگان و بیجاشدگان داخلی ایجاد کرده اند.
جانشین گیلانی و مسألۀ صلح
روز گذشته مراسم فاتحۀ سید احمد گیلانی رییس پیشین شورای عالی صلح در ارگ ریاست جمهوری برگزار شد و دستار سید احمد گیلانی بر سر پسرش سید حامد گیلانی گذاشته شد. امروز نیز در خیمۀ لوی جرگه این مراسم برگزار شده است.
اما در پی درگذشت آقای گیلانی، پرسشهای در مورد جانشینی وی در بین رسانهها مطرح گردیده است.
سخنگوی ریاست اجرائیه گفت، هنوز در مورد این که رهبری شورای عالی صلح به چه کسی سپرده شود، تصمیم گرفته نشده است.
او گفت "طبعاً به اساس مصلحت افغانستان و طبق نیازها و ضرورتها حکومت وحدت ملی بعد از مشوره و رایزنی در این مورد آنچه که به مصلحت کشور باشد، تصمیم میگیرد".
آقای رحیمی با اشاره به تغییرات رهبری شورای عالی صلح، پس از به میان آمدن حکومت وحدت ملی گفت، تلاشها برای رفع انتقادات از این شورا و ادامۀ روند صلح از سوی حکومت جریان دارد.
او بار دیگر خطاب به طالبان گفت که دروازه گفتگوهای صلح به روی همه مخالفین باز است.