قرار است بزودی نشست سه جانبه یی میان کابل، اسلام آباد و بیجینگ درباره صلح افغانستان در پاکستان برگزار شود.
شورای عالی صلح می گوید به علت نفوذ گسترده یی که چین بر پاکستان دارد، در این نشست کابل از بیجینگ می خواهد تا اسلام آباد را به کشانیدن طالبان به میز گفتگوهای صلح ترغیب کند.
در همین حال، همزمان با افزایش حرکت های صلح خواهانه در افغانستان، اعضاء کاروان صلح هلمند می گویند که در برابر سفارت های تمامی کشورهایی که در جنگ افغانستان دخیل اند، خیمه تحصن برپا خواهند کرد.
معاون شورای عالی صلح روز شنبه در همایشی در شهر مزار شریف گفت که گفتگوها پیرامون صلح افغانستان بزودی در پاکستان آغاز می شود.
اکنون این شورا می گوید که خواست کابل در این گفتگوها که چین نیز در آن حضور خواهد داشت، این است که پاکستان به حمایت از طالبان پایان بدهد.
سید احسان طاهری، سخنگوی شورای عالی صلح افغانستان گفت فشاری که چین و کشورهای دیگر می توانند بر پاکستان وارد کنند این است که بر اساس تقاضای مردم افغانستان باید منابع تمویل و پناهنده طالبان و رهبران یا مخالفین مسلح نظام افغانستان در پاکستان است این باید توسط دولت پاکستان یا هر کشور دیگر یا هر حامی دیگری که است باید منع شود تا این گروه به مذاکرات بین الافغانی آماده شود به رهبری افغانستان.
ریاست جمهوری افغانستان از اظهار نظر در این باره خودداری کرد و با تماسهای فراوان به دریافت دیدگاه وزارت خارجه این کشور موفق نشدیم.
اما این عضو پیشین گروه طالبان میگوید که تجربه ها ثـابت ساخته است که چنین نشست ها سود ندارند و برای آغاز گفتگوها با طالبان، اعتمادسازی ها باید بیشتر شود.
سید اکبر آغا، رهبر پیشین جیش المسلمین گروه طالبان گفت "این ضایع کردن وقت است. در گذشته نیز نشست های سه جانبه در پاکستان، در کشورهای عربی، و در افغانستان برگزار شده است. در همین نشست ها دولت حضور داشت و طالبان حضور نداشتند که به همین علت این نشست ها ناکام بودند. به نظر من بهتر است که موضوع خروج خارجی ها مطرح شود و هر دو طرف حضور داشته باشند تا قناعت فراهم شود."
اینجا در کابل اعضای کاروان صلح هلمند که در برابر سفارت امریکا خیمه تحصن برپا کرده اند، می گویند کشورهایی که در جنگ افغانستان دخیل اند، باید به مردم افغانستان پاسخ بدهند.
اقبال خیبر، رهبر کاروان صلح هلمند گفت "همه سفارت ها که مستقیما در جنگ افغانستان دخالت دارند نزدیک آنها می رویم و کشورهایی که غیرمستقیم در أفغانستان دست می زند آنها را هم تشخیص کرده ایم. نزدیک آنها می رویم."
در افغانستان، همزمان با افزایش تلاشها برای صلح، جنگ نیز شدت گرفته است و دیروز آتش بس یکجانبه حکومت با طالبان نیز پایان یافت. آگاهان می گویند که با این هم، فرصت برای صلح وجود دارد، اگر طرف های جنگ اراده کنند.