شورای عالی کاهش فقر، عرضه خدمات و مشارکت شهروندی برای نخستین بار از سوی حکومت افغانستان ایجاد شده است و نخستین جلسۀ آن روز شنبه به رهبری محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان برگزار شده بود.
نجیب الله آزاد، معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در صحبت با رادیو آشنا – صدای امریکا گفت، هدف از ایجاد این شورا تشخیص عوامل فقر، مشخص ساختن شمار افغانهایی که با فقر دست و پنجه نرم میکنند و برنامهریزی برای کاهش فقر است.
آقای آزاد افزود "وزارت خانههای اقتصاد، کار و امور اجتماعی و همچنان اداره احصائیه مرکزی وظیفه دارند که آنها ارقام دقیق را بدست بیاورند و بعدا برای کاهش فقر در کشور طرزالعمل ملی و سرتاسری جور شود و از طریق همان طرزالعمل تا ما بتوانیم فقر را پایین بیاوریم".
حدود چهار ماه قبل، بانک جهانی با ارایه گزارشی، گفت که فقر در افغانستان افزایش یافته است.
بر بنیاد آمار بانک جهانی، میزان فقر در میان سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ به بیش از ۳۶ درصد میرسید و اما در میان سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ میزان فقر میان افغانها سه درصد افزایش یافته است و به بیش از ۳۹ درصد رسیده است.
با تماسهای مکرر، موفق به دریافت دیدگاه و برنامههای وزارت کار و امور اجتماعی، شهدا و معلولین افغانستان در مورد فقر زدایی و ایجاد شغل نشدیم.
ضرورت اشتغال زایی
اما برخی از کارشناسان اقتصادی باور دارند که فقر پدیده چند بعدی است و از سوی حکومت افغانستان برای کاهش فقر و رشد اقتصادی شهروندان این کشور، باید ضروریات اولیه با قیمت پایین در بازار عرضه شود و اشتغال زایی صورت گیرد.
سیفالدین سیحون، استاد اقتصاد در پوهنتون کابل در صحبت با رادیو آشنا – صدای امریکا گفت برای کاهش فقر باید مصؤونیت غذایی، زمینه ارائه خدمات صحی، مسکن و ضروریات اولیه برای مردم فراهم شود.
آقای سیحون گفت "برنامۀ کاهش فقر یک برنامۀ چندین سکتوری است به این معنا که سکتور زراعت، صنعت، ساختمان، معارف، فوائد عامه، صحت، آبرسانی در مجموع برنامههای خود را برای توسعه اقتصادی تطبیق کنند. این برنامه چند سکتوری باید از طریق بودجه انکشافی مملکت، از طریق سرمایهگذاری روی کار و ایجاد اشتغال (صورت گیرد)".
آقای سیحون، به ازدیاد تولیدات و درآمد ملی تأکید کرد.
این در حالیست که شمار زیادی از افغانها نیز از افزایش بیکاری و فقر شاکی اند.
محب الله، یکی از کارگران افغان در مورد بیکاری و فقر گفت "نه کار است و نه غریبی، قسم به همان خدا در ده روز یک روز کار پیدا نمیکنیم، هم کار را گم کردند و هم نان را از دهان ما گرفتند. مردم را بیچاره و بدبخت کردید".
این در حالیست که کاهش فقر، اشتغال زایی و رشد اقتصادی از شعارهای جدی رهبران حکومت وحدت ملی در جریان پیکارهای انتخاباتی بود.