وزارت دفاع افغانستان در واکنش به اظهارات اردوی پاکستان مبنی بر این که گرفتن سیم خاردار در مرز با افغانستان، وضعیت امنیتی را بهبود بخشیده و رویداد های دهشت افگنی را به تدریج کاهش خواهد داد، گفته است که اقدامات صادقانه پاکستان در جلوگیری از فعالیت های گروه های دهشت افگنی میتواند این امر را تحقق دهد، نه گرفتن سیم خاردار.
فواد امان، معاون سخنگوی وزارت دفاع افغانستان به صدای امریکا گفت: " نه تنها حکومت افغانستان بلکه جامعۀ جهانی نیز به این باور است که تا زمانیکه گامهای صادقانه و راستین به خاطر مبارزه با دهشت افگنی برداشته نشود، چه از جانب پاکستان و چه از جانب دیگر کشورها، ما نمیتوانیم نتیجۀ را به دست بیاوریم."
این در حالی است که ریاست امنیت ملی افغانستان هفت گذشته با نشر یک مکالمه تلیفونی ادعا کرد که حمله کنندگان در ولایت قندهار، مستقیماً از داخل پاکستان "سوق و اداره و رهبری میشدند".
حمله هفتۀ گذشته طالبان بر قوماندانی امنیه قندهار، کم از کم ده کشته و حدود ۶۵ زخمی برجا گذاشت.
جنرال آصف غفور، سخنگوی اردوی پاکستان دیروز ۲۰ جولای (۲۹ سرطان) گفت ساحاتی که شاهد فعالیت های دهشت افگنی بوده است، اکنون اردو در آنجا ها پروژه های عمرانی را راه اندازی میکند.
حکومت افغانستان همواره پاکستان به آموزش، تمویل و تجهیز گروه های دهشت افگنی متهم کرده و گفته است که این گروه ها در پاکستان پناهگاه داشته و حملات شان را در آن کشور طرحریزی کرده و در افغانستان عملی میکنند.
اما پاکستان همواره این اتهامات را رد کرده و خود را قربانی حملات گروه های دهشت عنوان کرده است.
محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان هفته گذشته گفت: "جنگ اعلام ناشده که از پاکستان علیه افغانستان آغاز شده بود" هنوز هم ادامه دارد و به گفتۀ وی گروه های دهشت افگنی هنوز هم پناهگاه ها و پایگاه های حمایوی در شبکههای مدارس پاکستانی دارند.
مقامهای افغان همواره ادعا کرده اند که دهشت افگنان در مدارس پاکستانی آموزش دیده و برای جنگ به افغانستان فرستاده میشوند. شمار زیاد رهبران طالبان نیز در مدارس پاکستانی به ویژه مدرسۀ حقانیه آموزش دیده اند.
رادیو دیوه در تهیه این گزارش همکاری کرده است.