لینک های دسترسی

Breaking News

رهبران طالبان حملات انتحاری را در مناطق ملکی منع اعلام کردند


گروه طالبان برای نخستین بار، پس از چندین سال جنگ، از حملات بر غیرنظامیان در شهر ها خود داری می کنند.

نیویارک تایمز به نقل از مقامات افغان و افراد گروه طالبان، در تازه ترین گزارش خود این مطلب را بیان داشته است.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان طی یک تماس تیلفونی گفته است که به افراد آن گروه فرمان داده شده تا حملات انتحاری را در شهر ها که ممکن به تلفات غیرنظامیان منجر شود، متوقف سازند.

سخنگوی طالبان به نیویارک تایمز این را هم گفته است که از آغاز "آتش بس تاکنون، حملۀ انتحاری در شهر کابل نداشته ایم. در مورد این حملات افراد بلندپایۀ ما هشدار دادند و ما هم از اوامر آنان اطاعت می کنیم."

شاه حسین مرتضوی، معاون سخنگوی رئیس جمهور افغانستان با تایید کاهش حملات انتحاری در شهر ها گفته است "حملات انتحاری در شهر ها اکنون کمتر صورت می گیرد، اما حملات انتحاری پایان نیافته است."

سخنگوی طالبان نیز تاکید ورزیده است که آن گروه "حملات انتحاری را ترک نکرده اند و از آن شیوه علیه اهداف بیرون شهر ها استفاده خواهند کرد".

سخنگوی طالبان گفته است "رهبران ما اجازۀ حملات انتحاری را در داخل شهر ها نمی دهند چرا که نمی خواهیم به غیرنظامیان تلفات وارد شود، اما به این معنی نیست که ما هیچ حملۀ را در شهر ها به ویژه در کابل انجام نمی دهیم. ما حملات [انتحاری[ را متوتقف یا منصرف نشده ایم."

تداوم هدف گیری شهر ها

نیویارک تایمز می نگارد که با توجه به حملات و فعالیت های گروه داعش در افغانستان، توقف حملات انتحاری گروه طالبان در شهر ها نمی تواند موثر باشد.

گروه دولت اسلامی، به کرات حملات انتحاری را علیه اهداف غیرنظامی انجام داده و این حملات آنان پس از ختم آتش بس نیز ادامه داشته است.

در حملات انتحاری که گروه داعش مسوولیت آن را به عهده گرفته است از ۱۶ جون به اینسو، کم از کم ۸۰ تن در شهر جلال آباد و کابل کشته شده و ده ها تن دیگر مجروح گردیده اند.

گروه طالبان خود نیز هدف حملات مسلحانه و انتحاری افراد داعش بر غیرنظامیان قرار می گیرند. گروه داعش بر یک جلسۀ طالبان در مربوطات ولسوالی صیاد سرپل حملۀ انتحاری کرد که در آن حمله ۲۰ نفر به شمول پنج طالب و ۱۵ تن از روستاییان محلی کشته شدند.

توقف حملات انتحاری در شهر ها از جانب گروه طالبان، شامل سایر عملیات نظامی آن گروه نمی باشد، حملاتیکه پس از ختم آتش بس شدت قابل ملاحظه یی گرفته است.

در حملۀ یک نفوذی گروه طالبان در ولسوالی قیصار ولایت فاریاب هفت سرباز اردوی ملی کشته شد. سخنگوی طالبان مسوولیت آن حمله را به عهده گرفته گفت که افراد به ضرب گلوله کشته شدند، اما سید سرور حسینی، سخنگوی پولیس زون 707 گفت که حمله کننده همقطارانش را سر بریده است.

افزایش تلفات غیرنظامیان

ماموریت ملل متحد در افغانستان، روز یکشنبه طی یک گزارشی بیان داشته که در شش ماه نخست سال ۲۰۱۸، مرگبار ترین شش ماه سال در جنگ بوده که حدود ۱۶۹۲ غیرنظامی کشته شده است. این رقم یک درصد افزایش تلفات غیرنظامیان را در مقایسه با شش ماه ۲۰۱۷ نشان می دهد.

در گزارش ملل متحد، گروه داعش مسوول ۵۲ درصد مرگ غیرنظامیان قلمداد شده حالانکه گروه طالبان مسوول ۴۰ درصد تلفات بوده است. گزارش ملل متحد نیرو های ائتلاف به رهبری امریکا را مسوول تنها ۳ درصد تلفات غیرنظامی خوانده است.

اما سخنگوی گروه طالبان در صحبت تیلفونی با نیویارک تایمز این گزارش ملل متحد را رد کرده ادعا می کند که این ارقام "در همآهنگی نزدیک با سفارت امریکا در کابل ساخته شده و نشان می دهد که ملل متحد با مهاجمان امریکایی همدردی داشته و جنایات روزمرۀ آنان را پنهان می کند."

شاه حسین مرتضوی، معاون سخنگوی رئیس جمهور افغانستان گفت که آتش بس به گروه طالبان ثابت ساخت که بسیاری از افراد آن گروه از جنگ خسته شده اند.

آقای مرتضوی علاوه کرد که فتوا های اخیر رهبران مذهبی در افغانستان و تقبیح جنگ افغانستان در عربستان سعودی نیز تاثیر گذار بوده است.

معاون سخنگوی رئیس جمهور غنی می گوید "آنان [طالبان] به این فتوا ها هیچ پاسخی ندارند."

اما طالبان حتی قبل از پخش اعلامیۀ عالمان دینی در عربستان سعودی گفته بودند که آن گونه نشست ها "از سوی خارجی ها رهبری می شود."

XS
SM
MD
LG