شبکۀ خبری الجزیره روز یکشنبه ۱۵ دسمبر (۲۵ قوس) از کشته شدن یک ژورنالست این رسانه در غزه خبر داد.
وبسایت عربی الجزیره گزارش داده است که احمد اللوح، فلمبردار این رسانه، زمانی روز یکشنبه کشته شد که اسراییل بر کمپ بیجاشدگان نصیرات بمباران کرد.
محمود باسل، سخنگوی ادارۀ دفاع مدنی غزه، کشته شدن اللوح را در این رویداد تایید کرده و گفته است که سه عضو این نهاد امدادرسان نیز در این حمله کشته شده اند.
باسل به خبرگزاری فرانس پرس گفت که طیارههای جنگی اسراییل "مرکز امدادرسانان دفاع مدنی غزه را در کمپ نصیرات هدف دادند."
قوای نظامی اسراییل در پاسخ به پرسش فرانس پرس در مورد این ادعاها گفته است که "گزارشها را در این زمینه بررسی میکند."
از زمان آغاز جنگ میان اسراییل و حماس در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ تا اکنون، الجزیره به گونۀ مداوم از جریان جنگ به ویژه تلفات غیرنظامیان در غزه گزارش داده است.
الجزیره که نظامیان اسراییلی خبرنگاران آن را به داشتن ارتباط با حماس و گروه جهاد اسلامی متهم میکند، به شدت زیر نقد و نظارت اسراییل قرار داشته و حتا دفتر مرکزی این رسانه در غزه از سوی نظامیان اسراییلی هدف حملات هوایی قرار گرفت.
اما شبکۀ خبری الجزیره اتهامهای اسراییل را رد کرده و گفته است که نظامیان اسراییلی "به گونۀ سیستماتیک" کارمندان این شبکه را در غزه هدف قرار میدهند.
اللوح پنجمین خبرنگار شبکۀ الجزیره است که در بیش از یک سال گذشته در غزه کشته شده است.
در ماه سپتمبر، نظامیان اسراییلی به دفتر الجزیره در کرانۀ غربی یورش بردند و ادعا کردند که این شبکه به "تحریک ترور" میپردازد و از "فعالیتهای تروریستی" حمایت میکند.
الجزیره این حملات اسراییل بر دفاتر و کارمندان خود را "عمل جنایتکارانه" و حملهای مستقیم بر آزادی مطبوعات توصیف کرده است.
پارلمان اسراییل در ماه اپریل قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن نشرات آنعده از رسانههای خارجی که برای امنیت ملی اسراییل زیانبار تلقی میشوند، باید متوقف شود.
بر اساس این قانون، حکومت اسراییل در ماه می، نشرات الجزیره را از اسراییل متوقف کرده و دفاتر این رسانه را در آن کشور مسدود کرد.
کمیتۀ حمایت از ژورنالستان گزارش داده است که از هفتم اکتوبر سال گذشته تا کنون کم از کم ۱۳۷ ژورنالست و کارمند رسانهای در غزه، کرانۀ غربی، اسراییل و لبنان کشته شده اند.
سازمان گزارشگران بدون مرز روز پنجشنبه ۱۲ دسمبر (۲۲ قوس) با نشر گزارش سالانۀ این نهاد از افزایش حملات بر خبرنگاران در جهان، به ویژه در ساحات درگیر جنگ، خبر داد و غزه را "خطرناکترین ساحۀ جهان" برای ژورنالستان خواند.
در گزارش آمده است که از جمع ۵۴ ژورنالست که در سال ۲۰۲۴ در سرتاسر جهان کشته شده اند، یک سوم آنان -۱۸ نفر- از سوی "اردوی اسراییل" کشته شده اند. بر بنیاد این گزارش، از زمان آغاز جنگ غزه در اکتوبر ۲۰۲۳ "بیش از ۱۴۵" ژورنالست در گلولهباری نیروهای اسراییلی کشته شده اند.
اسراییل همواره گفته است که ژورنالستان را به گونۀ مستقیم و عمدی هدف قرار نداده، اما تایید کرده است که شماری از خبرنگاران در حملات هوایی اسراییل بر اهداف نظامی کشته شده اند.
در تهیه این مطلب از گزارش خبرگزاری فرانسپرس کار گرفته شده است.
گروه