اجلاس عرب لیگ روز یکشنبه در قاهره با انتقادات شدید از جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات متحده عربی در خطابه اش به این اجلاس گفت که ایران در امور داخلی کشورهای عربی مداخلت می کند.
آل نهیان گفت "ایران در سودجویی از فرقه گرایی برای توسعه نفوذ اش در منطقه هیچ درنگی نمی کند".
در ادامه تنش میان ایران و عربستان سعودی، وزرای خارجه شش کشور عضو شورای همکاری خلیج (فارس) هم با صدور بیانیه شدیدالحنی "دخالت ایران در امور عربستان و منطقه" را محکوم کردند.
این بیانیه روز شنبه در نشست اضطراری شورای همکاری خلیج در عربستان صادر شد.
شورای همکاری در بیانیه خود اعلام کرد که اقدامات ایران را به شدت تقبیح میکند و ایران را مسئول اقدامات تروریستی میداند.
عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی، پس از جلسه شورای همکاری خلیج در یک نشست خبری گفت در صورتی که ایران به سیاست خود ادامه دهد، عربستان اقدامات دیگری را علیه ایران مورد بررسی قرار میدهد.
روابط عربستان سعودی و ایران که پس از جنگ داخلی یمن و واقعه منا در مراسم حج گذشته تیره و تار شده بود، در پی اعدام یک روحانی شیعه در عربستان و حمله به سفارت عربستان در تهران، به شدت به تنش کشیده شد.
عربستان در پی اعتراض ایران به اعدام شیخ نمر و حمله معترضان به سفارت این کشور در تهران و کنسولگری آن در مشهد، روابط خود با تهران را قطع کرد. بحرین نیز قطع رابطه خود را اعلام کرد. برخی کشورها نظیر امارات نیز روابط خود را با ایران کاهش دادند.
محکومیت ایران از سوی وزرای کشورهای حاشیه خلیج فارس در حالیست که وزیر امور خارجه ایران در نامههایی جداگانه دبیر کل سازمان همکاریهای اسلامی و وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان ملل اعلام کرد که ایران تمایلی به افزایش تنش با عربستان ندارد.
محمد جواد ظریف در نامه خود بسیاری از شهروندان عربستان را از اعضای داعش، القاعده، جبهه النصره و طالبان دانست و گفت که با وجود اقدامات ایران برای دستگیری عوامل حمله به سفارت عربستان و محکومیت این حمله از سوی مقامات ایران، برخی در عربستان در پی "در کار گرفتن تمام منطقه در بحران" و تحت تاثیر قرار دادن توافق هستهای ایران و قدرتهای جهانی هستند.