رهبران کشورهای عرب در یک جلسهٔ فوری چگونگی جلب مخالفت در مقابل طرح اسراییل برای الحاق بخشهایی از قلمرو اشغال شدهٔ فلسطینی در کرانه غربی رود اردن را به بحث خواهند گرفت.
قرار است این نشست فوقالعاده میان وزرای خارجهٔ کشور های عرب به روز پنجشنبه به رهبریت فلسطینیها از طریق ویدیو کنفرانس صورت گیرد.
حسام ذکی، معاون منشی اتحادیۀ عرب گفت که وزرای عرب در این بحث به رهبریت فلسطینیها برای مقابله با این طرح اسراییل، حمایت سیاسی، حقوقی و مالی را فراهم خواهند کرد.
بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل و بنی گنتز، رقیب سیاسی اش توافقنامهٔ تشکیل یک حکومت متحد را امضا کرده اند؛ اقدامی که میتواند طرح صدر اعظم اسراییل برای الحاق بخش هایی از کرانه غربی رود اردن با اسراییل را در ماههای آینده سرعت ببخشد.
ملل متحد و اتحادیهٔ اروپایی نیز بر این طرح اسراییل انتقاد کرده اند.
احمد ابولغیث، رییس اتحادیۀ عرب، هفتهٔ گذشته در نامهای به سر منشی ملل متحد علیه این طرح اسراییل هشدار داده گفت که این کشور منطقه را با خطر شعلهور کردن تنش مواجه میسازد.
اسراییل، کرانه غربی رود اردن را در جریان جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ اشغال کرد و تا امروز با ایجاد مسکونهها کنترول اش را بر این ساحه گسترش داده است.
مایک پمپیو، وزیر خارجهٔ ایالات متحده هفتهٔ گذشته گفت که الحاق قلمرو کرانهٔ غربی تصمیمی است که باید حکومت متحد جدید اسراییل اتخاذ کند.
ایالات متحده در اوایل سال جاری از طرح صلح جنجال برانگیز شرق میانه پرده برداشت که براساس آن شهر بیت القدس پایتخت منقسم ناشدۀ اسراییل شده و مسکونه های یهودی نشین در سرزمین فلسطینیها، به شمول کرانه غربی، را به اسراییل ملحق خواهد کرد.
اداره خودمختار فلسطینی پیش از این گفته بود: "یگانه نقشهای که مورد پذیرش خواهد بود، نقشه کشور فلسطینی با مرزهای سال ۱۹۶۷ است که پایتخت آن نیز بیت المقدس باشد."
کشورهای عرب این طرح دونالد ترمپ را رد کرده گفته اند که این طرح به نفع اسراییل بوده و نمیتواند حقوق حد اقل فلسطینیها را اعاده کند.
فلسطینیها و اتحادیهٔ اروپایی گفته اند که این طرح دروازه های پیشنهاد حل دو حکومتی میان اسراییل و فلسطینها را مسدود میکند.