مقامهای پولیس و صحت سریلانکا گفته اند که انفجارهای پیهم در سه کلیسا و سه هوتل در آن کشور منجر به کشته شدن ۲۹۰ نفر و زخمی شدن ۵۰۰ نفر دیگر شده است.
هشت انفجار پیهم در سریلانکا روز یکشنبه (۲۱ اپریل) در جریان تجلیل از "عید پاک" مراسم ویژه مسیحیان به وقوع پیوست.
تا اکنون هیچ گروهی مسوولیت این حملات را به دوش نگرفته است. وزیر دفاع سریلانکا گفته است که اکثر این حملات هشت گانه انتحاری بوده است.
در پی این حملات، پولیس سریلانکا قیود شبگردی را وضع کرد. مقامهای سریلانکایی گفته اند که چندین مظنون را در پیوند با این حملات مرگبار دستگیر کرده اند.
شماری از شهروندان خارجی، به ویژه گردشگران، نیز در میان کشته شدگان این حملات شامل اند.
مایک پمپیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده بدون ارایۀ ارقام مشخصی گفته است که چندین شهروند امریکایی در حملات یکشنبه در سریلانکا کشته شده اند.
آقای پمپیو گفته است که سفارت امریکا در سریلانکا در تلاش است تا به شهروندان امریکایی که از این حملات متاثر شده اند، کمک کند.
واکنشها
رانیل ویکرمیسنگ، صدر اعظم سریلانکا در توییترش نوشته است که این انفجارها را به شدت تقبیح میکند.
پاپ فرانسیس، رهبر مسیحیان کاتولیک جهان حملات سریلانکا را "خشونت ظالمانه" خوانده و گفته است که برای قربانیان و آسیب دیدگان این رویداد دعا میکند.
دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحدۀ امریکا این حمله را "تروریستی" خوانده است. آقای ترمپ در یک پیام تویتر نوشته است "ایالات متحدۀ امریکا تسلیت قلبی خود را به مردم عالی سریلانکا ابراز میکند. ما برای کمک آماده ایم!"
محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان با محکوم کردن این انفجارها، با خانوادههای قربانیان، اظهار همدردی کرده و گفته که حمله به عبادتگاهها وحشیانه است.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجۀ ایران نیز ضمن ابراز تسلیت و همدردی به حکومت و مردم سریلانکا، این حمله را به شدت محکوم کرده است.
آقای ظریف در یک پیام در تویتر نوشته است که تروریزم "تهدید جهانی" بوده و باید به گونۀ جهانی محکوم شده و با آن مقابله شود.
وزارت خارجۀ امارات متحدۀ عربی با صدور اعلامیهای این حمله را محکوم کرده و برای "تامین صلح و امنیت جهانی" از جامعۀ جهانی خواسته است تا "برای ریشه کن کردن آفت تروریزم" صف ببندد.
سعد حریری، صدر اعظم لبنان در پیامی در تویتر این حملات را "تروریزم کور" خوانده، برای "قربانیان بیگناه" آن آمرزش و برای زخمی شدگان آن طلب شفای عاجل کرده است.
جسیندرا اردرن، صدر اعظم نیوزیلند این حمله را محکوم کرده و گفته است "نیوزیلند هرشکل افراطگرایی را رد کرده و برای آزادی مذهب و حق عبادت در فضای امن، ایستادگی میکند".
خانم اردرن با اشاره به حملات ۱۵ مارچ بر دو مسجد در کشورش گفته است که آن حملات ارادۀ نیوزیلند را برای مبارزه با دهشت افگنی قویتر کرده است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ضمن تقبیح این حملات آن را "ظالمانه و بدبینانه" توصیف کرده است. آقای پوتین با نشر پیامی گفته است که مسکو "شریک قابل اعتماد سریلانکا در جنگ بر ضد تروریزم بین المللی" باقی میماند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه حملات سریلانکا را "حمله بر تمام بشریت" خوانده و با مردم سریلانکا ابراز همدردی کرده است.
نرندار مودی، صدراعظم هند و عمران خان، صدر اعظم پاکستان نیز این حملات را محکوم کرده اند.
ریوفین ریفلین، رئیس جمهور اسراییل حملات سریلانکا را "جنایت نفرت انگیز" خوانده و حمله بر یک مذهب را حمله بر تمام مذاهب خوانده است.
عمران خان، صدر اعظم پاکستان در پیامی در تویتر این حمله را محکوم کرده و گفته است که پاکستان در این برهۀ اندوه در با همدردی کامل در کنار سریلانکا میایستد.
نرندرا مودی، صدر اعظم هند نیز ضمن ابراز تسلیت و همدردی به مردم سریلانکا، این حمله را "هولناک" خوانده و گفت است "در منطقۀ ما جایی برای چنین بربریت وجود ندارد".