لینک های دسترسی

Breaking News

نشست متخصصین بین‌المللی در مورد تطبیق ماستر پلان فرهنگی بامیان


۸ آبده تاریخی بامیان به شمول منظره فرهنگی این ولایت، به عنوان میراث‌های جهانی معروض به خطر، ثبت لیست میراث‌های جهانی یونسکو است.
۸ آبده تاریخی بامیان به شمول منظره فرهنگی این ولایت، به عنوان میراث‌های جهانی معروض به خطر، ثبت لیست میراث‌های جهانی یونسکو است.

باستان‌ شناسان و متخصصین کشورهای مختلف دنیا به همکاری بخش فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) در افغانستان، در یک نشست دو روزه در بامیان، گرد هم آمده اند تا راهکارهای تازۀ در مورد حفاظت از آبدات تاریخی این ولایت را دریابند.

در این نشست دو روزه، بیش از ۱۰ متخصص و باستان‌ شناس از کشورهای جاپان، آلمان، عمان، افغانستان و متخصصین و مسؤولین سازمان یونسکو و مقامات وزارت اطلاعات و فرهنگ و وزارت شهرسازی افغانستان اشتراک کرده اند.

ناگاوکا ماسانوری، رئیس بخش فرهنگی سازمان یونسکو در افغانستان می‌گوید که این سازمان در تلاش است تا هشت ساحه آبدات تاریخی و ارزش جهانی بشر به شمول چشم‌انداز فرهنگی این ولایت را با تطبیق درست ماستر پلان‌های شهری و فرهنگی این ولایت از خطر نابودی نجات دهد.

رئیس بخش فرهنگی سازمان یونسکو در افغانستان می‌گوید "این نشست دو روزه به منظور حل مشکلات شهروندان بامیان ایجاد شده تا زمینه بهتر برای تطبیق ماستر پلان شهری و فرهنگی بامیان با درنظرداشت مشکلات و چالش‌های مردم ارزیابی شود".

آقای ماسانوری می‌افزاید که این سازمان موفق به دریافت کمک‌های مالی بیشتری از سوی کشور جاپان شده است و به زودی کار تحکیم کاری رواق مجسمه غربی صلصال نیز آغاز خواهد شد.

در این نشست نزدیک به دوصد تن از باشندگان و فعالان فرهنگی و مدنی بامیان نیز دعوت شده اند تا مشکلات شان را با مقامات در میان بگذارند.

مقامات افغان نیز با تأکید بر حفاظت بیشتر ساحات تاریخی و میراث‌های جهانی ولایت بامیان، می‌گویند که برای تطبیق ماستر پلان شهری و فرهنگی این ولایت، تلاش‌های جدی جریان دارد.

عبدالاحد عباسی سرپرست معینیت فرهنگی وزارت اطلاعات فرهنگ افغانستان می‌گوید، نگرانی‌هایی در مورد تخریب منظره فرهنگی بامیان وجود دارد، اما این اداره به وزارت شهرسازی افغانستان و اداره محلی بامیان پیشنهاد کرده است تابه اشخاص و افرادی که در ساحات ممنوعه ساخت و ساز می‌کنند، در ساحات پلانی و تفصیلی مسکن داده شود.

آقای عباسی می‌افزاید که نهادهای ذیربط باید برای انتقال و استملاک ساحات تاریخی و منظره فرهنگی بامیان که مربوط وزارت زراعت می‌شود، با وزارت اطلاعات و فرهنگ همکاری کنند.

از سویی هم مقامات وزارت شهرسازی افغانستان می‌گویند که بعد از این به هیچ نوع ساخت‌و ساز غیرپلانی در ساحات سرخ بامیان اجازه داده نخواهد شد.

محمد اکبر محمدی، معین وزارت شهرسازی افغانستان می‌گوید، ساحات فرهنگی که پلان تفصیلی آن ترتیب گردیده، شامل ۸۰۰ هکتار زمین می‌شود که بعضی از پلان‌های تفصیلی آن حدود ۹۰ درصد تطبیق شده است.

آقای محمد می‌افزاید "هدایت اکید از سوی وزارت شهرسازی به مقام‌ها داده شده است تا از هرگونه ایجاد شهرک و مجتمع‌های رهایشی در ساحات میراث‌های فرهنگی بامیان جلوگیری شود".

بامیان از ولایات باستانی در مرکزافغانستان است که هشت آبده تاریخی آن به شمول منظره فرهنگی این ولایت، به عنوان میراث‌های جهانی معروض به خطر، ثبت لست میراث‌های جهانی سازمان یونسکو است.

  • 16x9 Image

    ظفر بامیانی

    ظفربامیانی از سال ۲۰۱۱ برای رادیو آشنا صدای امریکا با تهیه گزارش از ولایات بامیان، دایکندی و غزنی کار می کند. ظفر بامیانی از سال ۲۰۰۴ کار رسمی خبرنگاری را به حیث گزارشگر، گوینده خبر و تهیه کننده برنامه های فرهنگی با رادیوی محلی بامیان شروع کرد. ظفر مدت یک سال گزارشگر تلویزیون ملی در بامیان نیز بود. ظفر بامیانی فارغ التحصیل  رشته جامعه شناسی از پوهنتون بامیان است.

XS
SM
MD
LG