انتخابات میان دورهای کانگرس ایالات متحده به تاریخ هشتم نومبر (۱۷ عقرب) در حالی برگزار میشود که موضوعاتی چون وضعیت اقتصادی، حق سقط جنین و در یک دید گستردهتر، آیندۀ دموکراسی در امریکا بر فضای کارزارهای انتخاباتی چیره شده و نامزدان احزاب دموکرات و جمهوریخواه برای جلب رایدهندگان به این مسایل متوسل شده اند.
جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، شام دوشنبه هفتم نومبر در یک گردهمایی انتخاباتی در ایالت مریلند شرکت میکند، جاییکه دموکراتها آخرین تلاش خود را به خرج میدهند تا کرسی والی ایالت را دوباره حفظ کنند.
به همین ترتیب، دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین ایالات متحده، در آخرین حضورش در کمپاینهای انتخاباتی به ایالت اوهایو میرود، ایالتی که در صورت رقابت ترمپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ امریکا برای وی حایز اهمیت ویژه است. اوهایو نخستین ایالتی بود که در آن ترمپ در ۲۰۱۶ برای کسب نامزدی حزب جمهوریخواه برنده شد.
حمایت ترمپ از جی دی وانس، نامزد کرسی سنا از ایالت اوهایو، هم برای پیروزی وانس و هم برای کسب اکثریت جمهوریخواهان در مجلس سنای کانگرس امریکا مهم پنداشته میشود.
با آنکه تا کنون بیش از ۴۱ میلیون رایدهندۀ امریکایی در روند رایدهی قبل از وقت رای داده اند، تمرکز کمپاینهای روز دوشنبه بایدن و ترمپ بر رایدهندگانی است که روز سه شنبه به پای صندوقهای رای میروند.
نتایج انتخابات هشتم نومبر برای دو سال باقیماندۀ ریاست جمهوری جو بایدن تاثیر به سزایی دارد و در صورتی که جمهوریخواهان اکثریت را در مجلس نمایندگان به دست بیاورند، اولویتهای دموکراتها چون حق دسترسی زنان به سقط جنین، رسیدگی به تغییرات اقلیمی و وضع محدودیتهای سختگیرانه بر حق مالکیت اسلحه در حاشیه رانده خواهد شد و اجندای رییس جمهور بایدن برای دو سال اخیر ریاست جمهوریاش با دشواری جدی مواجه خواهد شد.
آنچه دموکراتها بیشتر در مورد آن حرف میزنند آیندۀ دموکراسی و ارزشهای سیاسی امریکا است. یورش هواداران ترمپ بر مقر کانگرس امریکا در ششم جنوری ۲۰۲۱ و نیز حمله بر پاول پلوسی، همسر ننسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان ایالات متحده، از جمله مواردی است که به عنوان مثال از سوی دموکراتها برجسته میشود.
جو بایدن روز یکشنبه در کارزار انتخاباتی کتی هوچل، نامزد دموکرات برای کرسی والی نیویارک، با اشاره به حمله بر مقر کانگرس و سوی قصد علیه پاول پلوسی گفت: "در طول حیات کاری من هرگز ندیده بودم که بر مبنای رجحان سیاسی، به خشونت شکوه بخشیده شود."
در همین حال، دونالد ترمپ شام یکشنبه در یک گردهمایی انتخاباتی در شهر میامی فلوریدا با اشاره به ننسی پلوسی شعار "بندیاش کنید" را سر داد، شعاری که انقسام عمیق را در فضای سیاسی امریکا بازتاب میدهد.
حضور ترمپ در میامی هم به خاطر جلب حمایت برای انتخاب مجدد مارکو روبیو، در کرسی سنا بود و تا حدی هم به آیندۀ سیاسی خود آقای ترمپ تمرکز داشت. ترمپ هفتۀ گذشته در ایالت آیوا گفت "بسیار، بسیار، بسیار محتمل است" که باز هم برای احراز کرسی ریاست جمهوری رقابت کند.
ران دی سانتیس، والی جمهوریخواه فلوریدا که برای احراز مجدد این کرسی رقابت میکند، در گردهمایی انتخاباتی شهر میامی ترمپ حضور نداشت.
گمانهزنیهای وجود دارد که شاید دی سانتیس در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ ایالات متحده رقابت کند که در آن صورت از رقیبان قوی ترمپ خواهد بود.
با اینحال، دونالد ترمپ شام یکشنبه گفت که دیسانتیس بار دیگر به صفت والی فلوریدا انتخاب خواهد شد.
رقابت دی سانتیس با ترمپ از چندی به اینسو مشهود بوده و این والی جمهوریخواه در بیش از یک سال گذشته تلاش کرده است تا در راستای تقویت جایگاه خود در سطح ملی گامهای بلندی بردارد، هرچند ترمپ هنوز هم از محبوبیت بی کم و کاست در میان رایدهندگان جمهوریخواه برخوردار است.
دموکراتها اکنون در هر دو مجلس کانگرس ایالات متحده در مقایسه با اعضای جمهوریخواه کانگرس، اکثریت بسیار اندک دارند، اما جمهوریخواهان تلاش دارند که اکثریت را در این دو مجلس کسب کنند.
رایدهندگان امریکایی به خاطر تورم فزاینده، جرایم و نیز مسیری که در کشور در آن روان است، حزب حاکم بر قصر سفید و کانگرس را ملامت میکنند.
به گونۀ تاریخی، هر حزب بر سر اقتدار در ایالات متحده در انتخابات میان دورهای متحمل شکست شده اند.
جو بایدن به تاریخ دوم نومبر (۱۱ عقرب) در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که آیندۀ دموکراسی در انتخابات میاندورهای کانگرس امریکا زیر تهدید جمهوریخواهانی قرار دارد که خود کاندید اند اما آماده نیستند نتیجۀ انتخابات را بپذیرند.
اما دونالد ترمپ، هنوز هم ادعای بیاساس خود را تکرار میکند که انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ را به خاطری باخت که به ادعای او دموکراتها در آن تقلب کردند. این اظهارات ترمپ نگرانیهایی را ایجاد کرده است که شاید شماری از نامزدان کانگرس، احتمالاً عین ادعا را تکرار کنند.
همزمان با این، ادارات استخبارات فدرال ایالات متحده از احتمال خشونت سیاسی از جانب راستگرایان افراطی در جریان انتخابات میان دورهای هشدار داده اند.
رایدهندگان امریکایی در انتخابات هشتم نومبر برای انتخاب کردن تمام ۴۳۵ عضو مجلس نمایندگان و ۳۴ عضو مجلس سنا به پای صندوقهای رای خواهند رفت.
در حال حاضر، ۲۲۴ عضو مجلس نمایندگان و نصف اعضای مجلس سنای کانگرس ایالات متحده دموکرات اند و به اضافۀ یک حق رای در سنا برای معاون رییس جمهور، دموکراتها اکنون در هر دو مجلس اکثریت اند.
دموکراتها به رهبری ننسی پلوسی، از سال ۲۰۱۸ به اینسو، در مجلس نمایندگان کانگرس امریکا اکثریت دارند. با اینحال، اگر جمهوریخواهان بتوانند فقط پنج کرسی دیگر مجلس را به خود اختصاص دهند، اکثریت را کسب خواهند کرد.