مقامهای کانادایی میگویند که این کشور قضات زن افغان و خانواده های آنها را که از زمان تخلیه از افغانستان در یونان در وضعیت بیسرنوشتی به سر میبرند، میپذیرد.
سخنگوی وزارت مهاجرت کانادا روز جمعه ۳۱ دسمبر (۱۰ جدی) گفت که علاوه بر قضات و خانواده های آنان، که در مجموع ۲۳۰ نفر میشوند، کانادا تعداد نامشخصی از دگرباشان جنسیافغان را که توسط سازمانهای امدادرسان معرفی شده باشند، اسکان خواهد داد.
این وزارت گفته است که انتظار میرود آنها در سال ۲۰۲۲ به کانادا بیایند، اما تاریخ مشخصی ارایه نکرده است.
اندکی پس از سقوط افغانستان به دست طالبان، حکومت کانادا اعلام کرد که ۴۰ هزار مهاجر افغان را میپذیرد، اما تاکنون هیچ جدول زمانی برای این کار نداده است.
بر اساس آمارهای دولتی، پس از تسلط طالبان و خروج نیروهای خارجی از افغانستان در ماه اگست، کانادا سههزار و ۹۱۵ افغان را که با دولت کانادا کار کرده بودند و دوهزار و ۵۳۵ نفر را به دلایل بشردوستانه اسکان داده است.
زنان افغان در دو دههٔ پسین پیشرفتهای چشمگیر داشتند و در عرصههای که قبلاً کاملاً مردانه بود پا گذاشتند.
فرشته معصومی، یک قاضی محکمهٔ فامیلی که در آتن اقامت دارد، گفت: "تمام دستاوردهای ۲۰ ساله در یک چشم به همزدن به صفر رسید."
پیش از به قدرت رسیدن طالبان ۳۰۰ قاضی زن در سیستم قضایی افغانستان مشغول کار بودند.
طالبان پس از تسلط بر کابل تعهد کردند که حقوق زنان و دختران را مطابق قوانین اسلامی رعایت خواهند کرد و "عفو عمومی" را برای تمام کارمندان حکومت پیشین اعلام کرد. اما مدافعان حقوق بشر بیم دارند که ممکن زنان و دختران مانند حاکمیت قبلی طالبان از کار و تعلیم باز داشته شوند.
حکومت طالبان به تاریخ ۱۷ سپتمبر مکاتب پسران را بازگشایی کرد، اما به دختران از صنف ششم به بالا اجازه حضور در مکاتب را ندادند.
با آنهم، طالبان تاکید کرده اند که پیش از بازگشت دختران، در حال تهیه دستورالعملی استند که "یک محیط یادگیری امن" که به گفتۀ طالبان اسلامی باشد، برای آنها ایجاد کنند.
تحت حاکمیت طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، زنان عمدتاً از حق کار و تحصیل محروم بودند و معمولاً هنگام خروج از خانه مجبور بودند صورت خود را بپوشانند و با یک محرم همراه باشند.