وزارت صحت عامه افغانستان میگوید که سالانه ۲۰هزار نفر به سرطانهای مختلف در این کشور مبتلا میشوند و روزانه صد بیمار سرطانی به مرکز تشخیص و تداوی سرطان در کابل مراجعه میکنند.
داکتر میرویس علیزی، معاون سخنگوی این وزارت امروز پنجشنبه ۲۰ می (۳۰ ثور) به صدای امریکا گفت که در حال حاضر یک مرکز تشخیص و تداوی سرطان در کابل هست که در بخش داخله و جراحی به بیماران سرطانی خدمات عرضه میکند.
او افزود: "در بخش سراپا در این مرکز ۷۵ تا ۱۰۰ نفر به گونۀ اوسط مراجعه میکنند، معاینات ابتدایی در این مرکز صورت میگیرد. حتا در معاینات اندوسکوپی و بخش پتالوژی سهولتها ایجاد شده است".
برعلاوۀ این مرکز، دو مرکز تشخیص و تداوی بیماران سرطانی در بلخ و هرات نیز وجود دارد.
بر اساس تخمین سازمان صحی جهان، سالانه در حدود ۱۵هزار بیمار سرطانی در افغانستان جان میدهند. وزارت صحت عامه افغانستان گفته است که بیشتر قربانیان سرطان در این کشور، زنان و دختران اند.
سرطان روده، دهن و گلو، سرطان پروستات در مردان و سرطان سینه در زنان انواع شایع این بیماری در افغانستان است.
وزارت صحت عامه گفته است بیماری سرطان در افغانستان رو به افزایش است و پس از بیماریهای قلبی، سرطانها بیشترین قربانی را از شهروندان این کشور میگیرد.
داکتر حمیرا عنابی، عضو بورد مبارزه با سرطان میگوید که نبود منابع کافی انسانی، عدم موجودیت تجهیزات و لوازم برای تشخیص امراض سرطانی، نبود یک مرکز مجهز و مدرن تشخیص و تداوی امراض سرطانی از جمله مشکلات در بخش مراقبت از بیماران سرطانی است.
داکتر عنابی همکاری و هماهنگی میان نهادهای که در بخش سرطان کار میکنند، تخصیص بودجه برای مجادله با سرطان، تقویت ثبت امراض سرطانی و شامل ساختن معاینات سرطان سینه را در معاینات شفاخانهها در افغانستان لازمی میداند.