لینک های دسترسی

Breaking News

چین خواهان حسابده شدن اردوی امریکا و متحدین اش در افغانستان شد


چن شو، سفیر چین در شورای حقوق بشر ملل متحد، ادعا کرده است که امریکا و متحدین اش مرتکب نقض حقوق بشر در افغانستان شده اند
چن شو، سفیر چین در شورای حقوق بشر ملل متحد، ادعا کرده است که امریکا و متحدین اش مرتکب نقض حقوق بشر در افغانستان شده اند

چین گفته است که اردوی امریکا و نظامیان کشورهای متحد واشنگتن باید به خاطر اقدامات شان در افغانستان حسابده قرار داده شوند.

چن شو، سفیر چین در شورای حقوق بشر ملل متحد، روز سه شنبه ۲۴ آگست (دوم سنبله)‌ در نشست این شورا، اردوی امریکا و نظامیان کشورهای متحد واشنگتن را به نقض حقوق بشر در افغانستان متهم کرد، اما در این مورد جزییات ارایه نکرد.

این نشست در اصل برای بررسی گزارش‌ها در مورد نقض حقوق بشر توسط طالبان برگزار شده بود.

پیش از این، سازمان عفو بین الملل گفته بود که نیروهای امریکایی مسوول کشتار و زخمی ساختن هزاران شهروند افغانستان بوده و تنها شمار اندک نظامیان امریکایی به خاطر اعمال شان محاکمه شده اند.

سفیر چین در شورای حقوق بشر ملل متحد گفت که امریکا و سایر کشور ها "به بهانهٔ ترویج دموکراسی و حقوق بشر در سایر کشورهای مستقل دارای تاریخ و فرهنگ کاملاً متفاوت، مداخله نظامی می کنند."

اظهارات این مقام چینی در حالی بیان شد که عبدالسلام حنفی، معاون سیاسی دفتر طالبان در دوحه، روز سه شنبه ۲۴ آگست (دوم سنله)‌ با وانگ یی، سفیر چین، در کابل ملاقات کرد.

محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در حساب تویترش نوشته که دو طرف در این ملاقات روی امنیت سفارت و دیپلومات های چین در کابل، وضعیت جاری در افغانستان و همچنان روابط دو جانبه بین چین و افغانستان بحث کردند.

در همین میشل بچلیت، کمیشنر عالی ملل متحد برای حقوق بشر، گفته است که گزارش‌های "موثق در مورد نقض جدی حقوق بشر توسط طالبان در افغانستان" وجود دارد.

خانم بچلیت روز سه شنبه ۲۴ آگست (دوم سنبله) در سخنرانی اش در شورای حقوق بشر ملل متحد گفت که بر اساس این گزارش های موثق، طالبان غیر نظامیان و سربازانی را که به جنگجویان این گروه تسلیم شده بودند، "اعدام صحرایی" کرده اند.

مقام های امریکایی و متحدین آن تا حال در مورد اتهام این مقام چینی واکنش نشان نداده اند.

بهبود روابط میان چین و طالبان

قبل بر این یک هیات نه نفری طالبان به رهبری ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی گروه طالبان و رییس دفتر سیاسی آن گروه در قطر به تاریخ ۲۸ جولای (ششم اسد) با وانگ یی، وزیر خارجۀ چین در شهر تیانجین در شمال چین دیدار کردند.

وزارت خارجۀ چین در پی این دیدار با نشر خبرنامه‌ای گفت که آقای وانگ ابراز آرزومندی کرده است تا طالبان جنبش اسلامی ترکستان شرقی را که "تهدید مستقیم به امنیت ملی چین است" سرکوب کنند.

جنبش اسلامی ترکستان شرقی که تندروان اسلامی اویغور آن را اساس گذاشته اند، خواهان ایجاد دولت مستقل "ترکستان شرقی" در ولایت شین‌ژیانگ چین است. افزون بر چین، ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا و روسیه جنبش اسلامی ترکستان شرقی را گروه دهشت افگن می‌پندارند.

دفتر سیاسی طالبان در جریان سفر هیات آن گروه به چین گفت که مقام های طالبان به بیجینگ اطمینان دادند که از خاک افغانستان بر ضد هیچ کشوری استفاده نخواهد شد.

چین با وصف آنکه مدعی است که در سیاست خارجی خود اصل عدم مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر را در پیش گرفته است، دلواپس است که مذهبی بودن طالبان، آن گروه را با اکثریت مسلمان در ولایت شین‌ژیانگ چین نزدیک کرده است؛ نگرانی که رهبران کمونیست چین را با هیات گروه بنیادگرای اسلامی طالبان دور یک میز کشاند.

در حال حاضر، چین یکی از سه کشور جهان است که فعالیت سفارت آن در کابل هنوز ادامه دارد. سفارت های روسیه و پاکستان نیز فعالیت شان را در کابل ادامه داده اند. اما سایر سفارت های مقیم کابل یا افغانستان را ترک کرده اند و یا در حال ترک آن کشور استند.

XS
SM
MD
LG