لینک های دسترسی

Breaking News

چین از طالبان خواست روابط خود را با دهشت افگنان قطع کند


با تسلط طالبان بر شهر کابل، وزارت خارجهٔ چین گفته است که آن کشور خواهان روابط دوجانبه با افغانستان است
با تسلط طالبان بر شهر کابل، وزارت خارجهٔ چین گفته است که آن کشور خواهان روابط دوجانبه با افغانستان است

چین گفته است که "صادقانه" امیدوار است که افغانستان توقعات جامعهٔ بین المللی را برای ایجاد یک ساختار سیاسی "باز و همه شمول" بر آورده کند.

این امیدواری حکومت چین پس از نشر گزارش هایی بیان شد که گروه طالبان احتمالا تا روز جمعه حکومت جدید خود را اعلام کند.

در واکنش به این گزارش ها، ونگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجهٔ چین روز چهارشنبه اول سپتمبر از طالبان خواست تا رابطهٔ خود را به طور واضح با دهشت افگنی قطع کند و با همسایگان خود در هماهنگی زیست کند.

آقای ونگ در یک بیان نادر از اظهارات مائو تسه تونگ، بنیانگذار حزب کمونست، چین یاد آور شد و گفت که بنیانگذار فقید حزب کمونست آن کشور، خواهان روابط "دو جانبه" با افغانستان بود. این مقام چینی همچنین تعهد بیجینگ را برای بازسازی افغانستان صلح آمیز تکرار کرد.

چین یک سرحد کوتاه در منطقهٔ دور افتادهٔ واخان ولایت بدخشان با افغانسان دارد و این کشور از دیر زمان به این سو، از احتمال گسترش تندروان اسلامی در منطقهٔ شین ژیانگ آن کشور ابراز نگران کرده است.

انتقاد از عملکرد امریکا در افغانستان

سخنگوی وزارت خارجهٔ چین همچنین حملهٔ هوایی روز یکشنبه ایالات متحده در کابل را محکوم کرد که بر اساس گزارش‌ها به اثر آن ۱۰ عضو یک خانواده به شمول کودکان کشته شدند.

مقام های امریکایی در پی حملهٔ روز یکشنبه گفتند که یک موتر داعش-خراسان را که مملو از مواد انفجاری، هدف حمله هوایی قرار دادند. به گفتهٔ مقام های نظامی امریکا،‌ تندروان داعش با استفاده از این "موتر مملو از مواد انفجاری" قصد حمله بر قوای امریکایی مستقر در میدان هوایی کابل را داشتند.

سخنگوی وزارت خارجهٔ چین همچنین گفت که نظامیان ایالات متحده مردم عادی افغانستان را "کشتار" کردند و این رویداد باید "تحقیق شود و مرتکبین آن به عدالت کشانیده شوند. این یک موضوع عدالت بین المللی و حقوق بشر است" و باید مورد پیگرد قرار بگیرد.

این مقام چینی همچنین گفته است که "زندگی شهروندان افغانستان سزاوار دفاع است و حقوق بشر افغان‌ها باید مورد حمایت قرار بگیرد."

بیجینگ در حالی بر دفاع از حقوق بشر در افغانستان تاکید دارد که سازمان‌های متعدد حقوق بشر بیجینگ را به نقض سیستماتیک حقوق بشری متهم کرده اند، به خصوص اقلیت‌های مسلمان اویغور در منطقهٔ شین ژیانگ آن کشور. اما چین همواره این اتهامات را رد کرده است.

چین که رقیب استراتیژیک ایالات متحده به شمار می‌رود، از روند خروج کامل نظامیان امریکایی و ناتو از افغانستان که با هرج و مرج توام بود، نیز انتقاد کرده است.

سخنگوی وزارت خارجهٔ چین گفته است که عملکرد امریکا در افغانستان نشان می‌دهد که کشور هایی که به حمایت سیاسی و نظامی امریکا وابسته اند، نمی توانند به آن کشور متکی باشند.

روابط امریکا و چین در سال‌های اخیر روی مسایل مختلف تیره شده است. مناقشه تجارتی، ادعای نقض حقوق بشر توسط چین، وضع قوانین سختگیرانۀ چین بر هانگ کانگ و مناقشهٔ چین با سایر کشور منطقه در جنوب دریای چین از عوامل عمدهٔ تیرگی روابط میان دو کشور به شمار می‌رود.

XS
SM
MD
LG