لینک های دسترسی

Breaking News

حمایت از طرح ایجاد کمربند امنیتی در اطراف افغانستان


مرزبان تاجیک در یک ساحۀ مرزی میان افغانستان و تاجیکستان
مرزبان تاجیک در یک ساحۀ مرزی میان افغانستان و تاجیکستان

سازمان کشورهای مستقل مشترک‌المنافع از پیشنهاد ایجاد کمربند امنیتی در اطراف افغانستان، برای جلوگیری از گسترش تروریزم از آن کشور به منطقه، حمایت کرد.

سرگی لبیدیف، منشی عمومی سازمان کشورهای مستقل مشترک‌المنافع، روز پنجشنبه هفتم نومبر (۱۷ عقرب) در نشست اعضای این سازمان در مسکو بر حمایت از این طرح تاکید کرد.

خبرگزاری تاس از قول لبیدیف گزارش داد: " کمیتۀ اجرایی کشورهای مستقل مشترک‌المنافع از پیشنهاد سازمان پیمان امنیت جمعی مبنی بر تشکیل گروه مشترک کاری نمایندگان بخش‌های مربوط سازمان مان برای انکشاف طرح جامع مشترک به هدف ایجاد کمربند امنیتی در اطراف افغانستان، حمایت کامل کرده است."

لبیدیف ابراز امیدواری کرد که کار این گروه به خنثاسازی فعالیت‌های "سازمان‌های بین‌المللی تروریستی، قاچاق مخدرات و تسلیحات" و مهار کردن مهاجرت غیر قانونی کمک کند.

سازمان کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در سال ۱۹۹۱ و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ایجاد شد که روسیه ، تاجیکستان، اوزبیکستان، ترکمنستان، ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، قزاقستان، قرغیزستان و مالدوا اعضای آن اند.

طبق معلومات سازمان ملل متحد، حدود ۳۰ تا ۶۰ عضو ارشد شبکه القاعده، در قندهار، هلمند، کنر و کابل زندگی می‌کنند و گروه داعش در افغانستان حدود ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ جنگجو دارد که در تقریبا ۱۳ ولایت افغانستان، کمپ های آموزشی و پناهگاه های امن دارند. اما مقامات حکومت طالبان تاکید کرده اند که به هیچ فردی اجازه داده نمی‌شود تا از اراضی افغانستان، علیه کشورهای دیگر استفاده کند.

طرح ایجاد کمربند امنیتی در افغانستان برای بار نخست در جنوری ۲۰۲۲ از سوی امام علی رحمان، رییس جمهور تاجیکستان، در نشست ویژۀ سازمان پیمان امنیت جمعی در شهر دوشنبه پیشکش شد. او گفت که با توجه به افزایش تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان، باید کشورهای منطقه "کمربند امنیتی" را در اطراف افغانستان ایجاد کنند.

افزون بر ایران و پاکستان، افغانستان با کشورهای اوزبیکستان، تاجیکستان و ترکمنستان که اعضای سازمان کشورهای مستقل مشترک‌المنافع اند، هم مرز بوده و مرز کوتاهی در ساحۀ واخان با چین دارد.

شماری از کشورهای منطقه به شمول برخی اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی و سازمان کشورهای مستقل مشترک‌المنافع با حکومت طالبان روابط دپلوماتیک، اقتصادی و تجارتی با حکومت طالبان دارند، اما هیچ کشوری تا کنون حکومت این گروه را به رسمیت نشناخته است.

در تهیه این مطلب از گزارش خبرگزاری تاس روسیه کار گرفته شده است.

گروه

XS
SM
MD
LG