با گذشت یک هفته از بازداشت ظریفه یعقوبی و چهار همکارش توسط طالبان، شماری از فعالان حقوق زن از مقامهای این گروه خواسته اند که آنان را باید هرچه زودتر آزاد کنند.
ژولیا پارسی، فعال حقوق زن روز پنجشنبه ۱۰ نومبر (۱۹ عقرب) به صدای امریکا گفت که با آنکه یک هفته از بازداشت خانم یعقوبی میگذرد، آنان تا کنون هیچ خبری از این فعال حقوق زن و همراهانش در دست نیست.
طالبان ظریفه یعقوبی و چهار تن از همکاران مرد او را به تاریخ سوم نومبر (۱۲ عقرب) در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی فعالان زن در غرب کابل بازداشت کرده بودند.
خانم پارسی همچنان مدعی شد که طالبان در روزهای اخیر دو فعال دیگر حقوق زنان -زینب رحیمی و فرحت پوپلزی - را نیز بازداشت کردند که در حال حاضر، زینب رحیمی از بند آنان آزاد شده و اما این گروه از رهایی فرحت پوپلزی خودداری کرده اند.
پارسی افزود: "اگر طالبان به این فکر باشند که با سرکوب نمودن و با گرفتاری دختران معترض صدای ما را خاموش میکنند، هرگز این کار را نمیتوانند و ما قویتر و زیادتر مبارزه میکنیم تا زمانیکه صدای ما شنیده نشود، مبارازت خود را ادامه میدهیم."
فعالان حقوق زن در افغانستان همچنان کارزاری را برای رهایی خانم یعقوبی و همکارانش در رسانههای اجتماعی راهاندازی کرده و خطاب به طالبان گفته اند که "جرم ظریفه چیست؟".
این زنان همچنان از ادامۀ وضع محدودیتهای طالبان بر آنان و محروم کردن دهها هزار دانشآموز دختر به مکاتب در این کشور انتقاد کرده و از جامعه بینالمللی به ویژه ملل متحد خواسته اند که در این باره نباید خاموشی اختیار کند.
خانم پارسی اضافه کرد."خواست ما از سازمان ملل متحد و جامعه جهانی این است که افغانستان در فراموشی قرار گرفته و هیچ توجهی به افغانستان صورت نمیگیرد. تمام آنان فقط با یک اعلامیهای که ابراز نگرانی کنند دیگر کاری نمیکنند، در حالی که دختران در بند استند و اکثریت مردم به بهانههای مختلف بازداشت شده و برای آنان توجۀ صورت نمیگیرد."
پیش از این، نزدیکان ظریفه یعقوبی گفته بودند که طالبان این فعال حقوق زن را به قوماندانی امنیۀ کابل انتقال داده و پیش از این، مقامهای امنیتی طالبان تعهد کرده بودند که به زودی خانم یعقوبی و همراهانش را رها خواهند کرد.
در این حال، مونسه مبارز، بنیانگذار "جنبش اصلی زنان مقتدر افغانستان" به صدای امریکا گفت که طالبان به گروگانگیری زنان در کابل و شماری از ولایات ادامه داده که ادامۀ این وضعیت سبب نگرانی فعالان حقوق زن شده است.
به گفتۀ این فعال حقوق زن، ظریفه یعقوبی هیچ جرمی نداشت و تنها جرمش "تامین عدالت، حق خواستن و بلند کردن صدایش بود".
خانم مبارز افزود: "بازداشت خانم یعقوبی ادامۀ همین پالیسیهای گروگانگیری و استفادۀ ابزاری از زنان توسط گروه طالب است. همین قسم تعدادی زیادی از همسنگران ما را اسیر کرده بودند هشت ماه قبل و در بدل رهایی هر کدام آنان از نهادهای بینالمللی پول دریافت کردند."
خانم مبارز در ماههای پسین که تظاهرات متعددی را در کابل راهاندازی کرده، با ابراز نگرانی گفت که ادامۀ سرکوب و بازداشت زنان توسط طالبان زندگی را برای این قشر جامعه تنگتر خواهد کرد.
پیش از این، هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) گفته بود که "با طالبان در زمینه بازداشت ظریفه یعقوبی و چهار فرد دیگر که هفته گذشته در کابل بازداشت شدند، در تماس شده است".
یوناما افزوده بود که تمام افغانها حق اساسی تجمع مسالمتآمیز، آزادی بیان و عقیده بدون ترس از آزار و بازداشت را دارند. شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز با نشر اعلامیهای نگرانی خود را از بازداشت خانم یعقوبی و همکارانش ابراز کرده بود.
شورای حقوق بشر از مقامات طالبان خواسته بود که آنان باید به حقوق مردم افغانستان به ویژه زنان احترام بگذارند.
سخنگویان طالبان تا کنون دربارۀ بازداشت فرحت پوپلزی و ظریفه یعقوبی همراه با چهار نفر دیگر ابراز نظر نکرده اند.