لینک های دسترسی

Breaking News

کار ساخت خط مترو بس شهری در کابل آغاز شد


اکنون به شمول کابل در اکثر شهرهای افغانستان شبکه منظم ترانسپورت شهری وجود ندارد
اکنون به شمول کابل در اکثر شهرهای افغانستان شبکه منظم ترانسپورت شهری وجود ندارد

شاروالی کابل می‌گوید، برای فراهم‌ساختن خدمات روزانۀ ترانسپورت معیاری حدود پنج میلیون شهریان کابل، تصمیم گرفته است که تا سه سال آینده، در شهر کابل به طول ۱۱۱ کیلومتر خط مترو بس ترانسپورت شهری را بسازد.

امروز کار ساخت نخستین خط این گونه ترانسپورت شهری با برگزاری مراسمی در کابل آغاز شد. در نظر است که در مرحله اول خط مترو بس بین سرای شمالی و چهارراهی برکی تا یک سال آینده ساخته شود.

عبدالله حبیب‌زی، سرپرست شاروالی کابل روز پنجشنبه در یک نشست خبری با حضور محمدسرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری به خبرنگاران گفت که این تکمیل این پروژه سه سال را در بر می‌گیرد.

او گفت "احداث اولین خط مترو بس امروز عملاً افتتاح می‌شود که حدود سال بعد به بهره‌برداری سپرده می‌شود و ما شاهد فعالیت اولین خط مترو بس در اوایل سال ۱۳۹۷ خواهیم بود که این یک مژده برای تمام شهروندان کابل است".

هرچند پیش از سقوط رژیم داکتر نجیب‌الله، تصدی ملی بس یک ادارۀ غیرانتفاعی دولتی در شهر کابل، برای فراهم ساختن خدمات ترانسپورتی شهریان کابل، خدمات فراهم می‌کرد؛ اما در جریان درگیری‌های تنظیمی مجاهدین در سال ۱۹۹۲، آن شبکۀ ترانسپورتی ازبین رفت.

در حال حاضر، به شمول کابل پایتخت، در اکثر شهرهای افغانستان، خدمات منظم ترانسپورت شهری وجود ندارد و مردم برای رفع این مشکل، اکثراً به تکسی‌های شهری متکی اند.

نبود ترانسپورت منظم شهری، سبب افزایش ازدحام در شهر کابل نیز شده است.

محمدسرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان در سخنرانی‌اش با اشاره به مشکلات شهریان کابل گفت، امروز کابل طبق احصائیه رسمی ۴.۶ میلیون و طبق آمار غیررسمی در حدود شش میلیون نفوس داردِ اما اکثر این شهروندان به خدماتی که از سوی شاروالی ارائه می‌شود، دسترسی ندارند.

او افزود "با توجه به وسعت شهر و ازدیاد نفوس، هرگاه امور شاروالی و جمع‌آوری عواید آن درست مدیریت شود، اگر نه تمام مشکلات، حداقل قسمت عمده مشکلات شهری خود به خود حل خواهد شد".

معاون دوم رئیس جمهور از سرپرست شاروالی خواست که برای بهبود ارائه خدمات، یک سلسله اقدامات جدی را روی دست گیرد.

بازنگری تشکیلات شاروالی، معیاری‌ساختن امور این اداره، جمع‌آوری الکترونیکی عواید شاروالی به منظور جلوگیری از فساد و بازنگری قوانین، لوایح و مقررات مربوط به شاروالی، از مهم‌ترین مواردی بود که آقای دانش به آنها اشاره کرد.

او ابراز امیدواری کرد که تا دو سال آینده، برای گزینش شاروالان، انتخابات شاروالی‌ها برگزار گردد.

سرپرست شاروالی کابل گفت، اصلاحات سبب شده است که عواید روزانه این اداره از چهار دروازۀ کابل از ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار افغانی به سه میلیون افغانی افزایش یابد.

اما او پذیرفت که هر روز نیمی از کثافات شهر کابل جمع‌آوری نمی‌گردد؛ چون شاروالی کابل اکنون ۴۹ درصد ظرفیت جمع‌آوری زباله‌ها و کثافات از شهر را دارد.

آقای حبیب‌زی ولی تأکید کرد که کار پاک‌کاری پنج ناحیۀ شهر کابل را به شرکت‌های خصوصی واگذار می‎کند که با این کار، ظرفیت جمع‌آوری کثافات و زباله‌ها تا پایان سال به ۹۰ فیصد خواهد رسید.

در مراسم امروز، ۱۶ قرارداد قیرریزی و اسفالت ۲۸۵ کیلومتر سرک‌ها و جاده‌های کابل نیز با چندین شرکت امضا شد و قرار است که کار ساخت این سرک‌ها تا پایان سال روان تکمیل شوند.

XS
SM
MD
LG