به گفتهٔ کارشناسان، برخی از اعضای بریکس تلاش دارند این سازمان را منحیث وزنهای تعادل در مقابل غرب به بررسی گیرند.
تا اکنون بیش از ۴۰ کشور برای پیوستن به سازمان بریکس ابراز علاقه کرده اند و ۲۳ کشور به طور رسمی درخواست خود را برای عضویت ارسال کرده اند.
تشدید تنش های بین المللی ناشی از جنگ اوکراین و رقابت فزاینده بین چین و ایالات متحده، از دلایل عمدهٔ افزایش تلاش ها برای توسعهٔ این سازمان پنداشته میشود که گاهی از اختلافات داخلی و فقدان انسجام رنج می برد.
همه رهبران کشور های عضو بریکس به جز از ولادیمیر پوتین، رییسجمهور روسیه، در این نشست دو روزه حضور دارند.
پوتین به دلیل صدور حکم بازداشت او از سوی محکمهٔ بین المللی جرایم، به افریقای جنوبی سفر نکرده و از طریق تماس ویدیویی در نشست اشتراک دارد.
انیل سوکلال، سفیر افریقایی جنوبی در بریکس، خاطرنشان کرد که بسیاری از کشورهای جهان رهبران بریکس را دنبال میکنند، زیرا در حال حاضر نگرانی های مبرم گوناگون در عرصه جهانی افزایش یافته است.
او گفت: "این اجلاس در یک لحظه بسیار حساس در زمان برگزار می شود که ما با چالش های بزرگ جهانی روبرو استیم. و جهان به دنبال رهبران بریکس است تا به برخی از چالشها به طور مثبت رسیدگی کنند و خبرهای مثبت از این نشست به دست بیاروند. فکر میکنم این نشست نشان خواهد داد که بریکس میتواند به چالشهای جهانی به شیوهای مثبت و فراگیر رسیدگی کند."
تحلیلگران دیگر در افریقا به رشد روابط بین این قاره و چین اشاره میکنند و به این باور اند که نشست کنونی ممکن به تقویت روابط و همکاری میان چین و افریقا کمک کند.
مالی لیکوکیلا، اقتصاددان در بانک نامیبیا به خبرگزاری رویترز گفت: "روابط چین و افریقا سال ها طول کشید. آنچه در حال حاضر شاهد آن تستیم، واقعاً نقطه اوج همه سالهای همکاری و دوستی میان این دو طرف است."
بسیاری از کشورهای در حال توسعه دیگر، اجلاس امسال را زیر نظر دارند زیرا گسترش عضویت، موضوعی است که درین نشست مورد بحث قرار میگیرد.
گروه