انفجار یک بم کنار جاده در ایالت بلوچستان پاکستان روز شنبه ۳۰ مارچ (۱۱ حمل) کم از کم یک کشته و ۱۴ زخمی برجا گذاشت.
مقامات پاکستانی گفتند که این حمله سروی کنندگان یک شرکت بزرگ و خصوصی تولید گاز و نیروهای امنیتی همراه آنان را هدف قرار داد.
این حمله در شهرک هرنایی در ۱۷۰ کیلومتری کویته، مرکز ایالت بلوچستان رخ داد.
جاوید دومکی، معاون کمیشنر این شهرک، تلفات این حادثه را به صدای امریکا تایید کرد و گفت که مجروحان با هلیکوپتر به شفاخانهٔ نظامی کویته منتقل شدند و وضعیت برخی از آنها وخیم است.
او گفت که چند تن از شبه نظامیان نیروهای سرحدی پاکستان در میان قربانیان استند.
جبههٔ آزادی بخش بلوچستان که فعالیت آن در پاکستان غیر قانونی است، مسوولیت این حمله را بر عهده گرفته است.
جداییطلبان بلوچ که از سالها به اینسو برای آزادی و ایجاد یک کشور مستقل با حکومت پاکستان میجنگند، حکومت پاکستان را به تعصب متهم میکنند و میگویند که از منابع این ایالت مثل گاز و منرالها استفاده میکند، اما در بخش زیربناهای آن ایالت کاری انجام نداده است.
چندین گروه مسلح جدایی طلب، به شمول جبههٔ آزادی بخش بلوچستان، در ایالت بلوچستان فعالیت مسلحانه دارند و به طور معمول مسوولیت حملات بر قوای حکومتی را بر عهده می گیرند.
ایالت بلوچستان پاکستان در روزهای اخیر شاهد افزایش حملات شورشیان بوده است. هفتهٔ گذشته شورشیان جبههٔ آزادی بخش بلوچستان بر یک پایگاه نیروهای بحری و یک مجتمع دولتی به ترتیب در ساحات تربت و گوادر حمله کردند که در نتیجهٔ آن چندین تن از نیروی امنیتی و دهها شورشی کشته شدند.
خشونتها در سال جاری جان کم از کم ۷۰۰ پاکستانی، از جمله غیرنظامیان، منسوبین پولیس و اردو را گرفته است.
اردوی پاکستان کشته شدن نزدیک به ۲۴۰ سرباز و افسر را تایید کرده است.
بلوچستان اخیراً سرمایهگذاریهای قابل توجهی را از چین تحت برنامه مرتبط به دهلیز اقتصادی چین-پاکستان دریافت کرده است.
اردوی آزادیبخش بلوچستان که به عنوان یک سازمان تروریستی جهانی در فهرست ایالات متحده قرار دارد، بارها به چین هشدار داده که به بهرهبرداری خود از منابع بلوچستان پایان دهد و از این ایالت خارج شوند.
در تازه ترین مورد، مسوولان امنیتی در ایالت خیبر پشتونخوا در پاکستان روز سه شنبه ۲۶ مارچ (۷ حمل) از کشته شدن پنج شهروند چین در یک حملهٔ انتحاری در این ایالت خبر دادند.
مقامات چینی روز جمعه از پاکستان خواستند تا تحقیقات سریع و کامل در مورد این حمله انجام داده و امنیت شهروندان چین را تامین کنند.
هزاران انجنیر و کارگر چینی در چارچوب دهلیز اقتصادی چین و پاکستان، که بخش عمدهٔ ابتکار "یک کمربند یک راه" بیجینگ است، در پاکستان کار میکنند.
هیچ گروهی مسوولیت حمله بر شهروندان چینی را برعهده نگرفته، اما مقامات پاکستانی گمان میکنند که تندروان تحریک طالبان پاکستان در حمله دست داشته اند.
اما تحریک طالبان پاکستان این ادعا را رد کرده و گفته است که کارزار خشونت آمیز آنها فقط نیروهای امنیتی پاکستان را هدف قرار می دهد.
گروه