لینک های دسترسی

Breaking News

کشته شدن سه غیرنظامی در بازداشت اردو خشم ساکنان کشمیر را برانگیخته است


مقامات و ساکنان کشمیر تحت ادارهٔ هند روز شنبه ۲۳ دسمبر (دوم جدی) گفتند که کشته شدن سه غیرنظامی در بازداشت اردوی این کشور، خشم مردم را در این منطقه برانگیخته است.

اردوی هند کم از کم هشت غیرنظامی را روز جمعه پس از آن برای بازجویی بازداشت کرد که یک روز قبل از آن شورشیان دو موتر اردو را در ساحهٔ پونج کمین زدند، چهار سرباز را کشتند و سه سرباز دیگر را زخمی کردند.

مردم محل نظامیان اردو را متهم می‌کنند که سه نفر از بازداشت شدگان را در یک پایگاه نظامی تا حد مرگ شکنجه کرده و سپس اجساد آنان را به پولیس محلی تحویل دادند. به گفتهٔ ساکنان محل، آثار شکنجهٔ شدید در اجساد مشهود بوده است.

خانوادهٔ پنج زندانی دیگر گفته اند که آنان پس از شکنجهٔ شدید به شفاخانهٔ اردو منتقل شده اند.

محمد یونس، یکی از باشندگان محل، گفت که سربازان صبح روز جمعه به روستای آنها در منطقهٔ پونچ آمدند و نه روستایی از جمله دو برادر و یکی از اقارب دیگر آنان را بازداشت کردند. او گفت که یک پیرمرد را رها کردند، اما بقیه را بی رحمانه مورد ضرب و شتم قرار دادند.

یونس پس از دیدن یکی از برادرانش گفت: "دو برادر و یک پسرمامایم به دلیل شکنجه به شدت آسیب دیده اند. آنها در شفاخانهٔ اردو تحت درمان هستند."

ویدیوی از شکنجهٔ این غیرنظامیان ساعاتی پس از بازداشت آنان در فضای مجازی دست به دست شده که خشم گسترده را بر انگیخته است.

مقامات روز شنبه برای جلوگیری از اعتراضات احتمالی و جلوگیری از انتشار ویدیوها، خدمات انترنت را در منطقه پونج و نواحی اطراف آن قطع کردند، با آنهم تظاهرات در اعتراض به این قتل‌ها در سرینگر راه اندازی شد که در آن حداقل سه حزب سیاسی کشمیری طرفدار هند نیز اشتراک کرده بودند.

اواخر روز شنبه، اردوی هند در بیانیه‌ای اعلام کرد که "گزارش‌هایی را در مورد کشته شدن سه غیرنظامی" در پونچ دریافت کرده است.

در این بیانیه آمده است: "این موضوع تحت بررسی قرار دارد. اردوی هند متعهد به حمایت و همکاری کامل در انجام تحقیقات است."

از سال ۲۰۱۹ به اینسو و پس از سلب حق نیمه خودمختاری کشمیر زیر ادارۀ هند توسط حکومت به رهبری نرندرا مودی، صدراعظم هند، حس خشم و انزجار جدایی طلبان و تندروان کشمیری نسبت به هند اوج گرفته است.

گروه‌های شورشی جدایی طلب از سال ۱۹۸۹ به اینسو برای استقلال کشمیر زیر ادارۀ هند یا الحاق آن به پاکستان مبارزه می‌کنند.

هند مدت‌ها است که پاکستان را به تسهیل حملات فرامرزی و حمایت از شورشیان متهم می‌کند، اما اسلام آباد همواره این اتهامات را رد کرده و می‌گوید که تنها از مبارزهٔ کشمیری‌ها برای حق تعیین سرنوشت شان حمایت می‌کند.

کشمیر که جمعیت آن عمدتاً مسلمانان اند، از زمان استقلال پاکستان و هند در سال ۱۹۴۷ به اینسو به دو بخش تقسیم شده است که یکی آن زیر ادارۀ هند و دیگری زیر ادارۀ پاکستان است.

هند و پاکستان – دو همسایۀ رقیب مجهز با اسلحۀ اتمی – دو بار به خاطر ملکیت کشمیر با هم جنگیده اند. هرچند هر یک از این دو کشور بخشی از کشمیر را زیر ادارۀ خود دارند، هردوی آنان ادعای ملکیت کامل آن را دارند.

گروه

XS
SM
MD
LG