رییس سازمان جهانی صحت گفته است که شمار واقعات جدید کووید۱۹ در جهان به گونۀ چشمگیری کاهش یافته است و این مقام ملل متحد جهان را ترغیب کرده است تا با استفاده از فرصت پیش آمده دامن این همهگیری را برچیند.
تدروس ادهانوم گیبریسوس روز چهارشنبه ۱۴ سپتمبر (۲۳ سنبله) گفت که واقعات جدید کووید۱۹ در هفتۀ گذشته به پایانترین حد در طول همهگیری رسید. او گفت: "برای پایان بخشیدن به همهگیری هرگز در چنین موقعیت برتری نبودهایم. هنوز به آنجا نرسیدهایم اما پایان [همهگیری] مشهود شده است."
آقای تدروس گفت: "اگر از فرصت پیش آمده همین اکنون استفاده نکنیم، با خطر گونههای بیشتر ویروس، مرگ و میر بیشتر، اختلال بیشتر و سردرگمی بیشتر روبرو خواهیم شد."
بر اساس تازهترین گزارش سازمان جهانی صحت در مورد کووید۱۹، شمار واقعات جدید هفته وارکووید۱۹ با ۲۸ درصد کاهش در هفتۀ گذشته به ۳.۱ میلیون مورد رسید. با اینحال، این آمار فریبنده است زیرا به گفتۀ مقامهای سازمان جهانی صحت شماری از کشورهای جهان آزمایش کووید۱۹ را کاهش داده و واقعات کمتر شدید این بیماری گزارش داده نمیشود.
ماریا ون کرکهوف، مسوول تیم تخنیکی کووید۱۹ در سازمان جهانی صحت به خبرنگاران گفت که شمار واقعاتی که به این سازمان گزارش داده میشود، کمتر از شمار حقیقی و دقیق واقعات بیماری است. او هشدار داد که کروناویروس هنوز هم به میزان شدیدی در برخی قسمتهای جهان گردش دارد.
تا کنون از ابتلای بیش از ۶۰۵ میلیون نفر به کووید۱۹ و مرگ کم و بیش ۶.۴ میلیون نفر در اثر این بیماری گزارش شده است، با اینحال به گفتۀ کارشناسان صحی موارد ابتلا و مرگ و میر بیشتر از این ارقام است.
سازمان جهانی صحت بر اساس افزایش مرگ و میر در کشورهای مختلف جهان، در ماه می سال روان گزارش داد که در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ کم و بیش ۱۷ میلیون نفر در جهان در اثر ابتلا به کووید۱۹ درگذشته اند.
خانم وان کرکهوف گفت که جهان در آینده نیز شاهد موجهای دیگر کووید۱۹ خواهد بود که از گونههای مختلف کروناویروس به شمول گونههای جهش یافتۀ اومیکرون ناشی خواهد شد، اما به گفتۀ وی این به مفهوم موج جدید مرگ و میر ناشی از کروناویروس بوده نمیتواند.
سازمان جهانی صحت از کشورهای جهان خواسته است تا در زمینۀ تطبیق ۱۰۰ درصد واکسین به گروههای معروض به خطر به شمول کارکنان صحی و سالمندان و افزایش آزمایش کووید۱۹ در زمینۀ پایان بخشیدن به این همهگیری همکاری کنند.