رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه، هشدار داده است که نظامیان ترک عملیات زمینی را در سوریه انجام خواهند داد.
اردوغان روز دوشنبه ۲۱ نومبر (۳۰ عقرب) هنگام برگشت از مراسم افتتاحیۀ جام جهانی فوتبال در طیارۀ حاملش به خبرنگاران گفت: "مقامهای با صلاحیت، وزیر دفاع و لوی درستیز ما یکجا باهم در مورد سطح قوای پیاده که باید به کار گرفته شود، تصمیم خواهند گرفت."
رهبران ترکیه از ماه می به اینسو، به انجام عملیات جدید نظامی در شمال سوریه هشدار میدادند، اما به نظر میرسد که انفجار اخیر در شهر استانبول که منجر به مرگ هشت نفر و زخمی شدن بیش از ۸۱ نفر دیگر شد و نیز کشته شدن سه شهروند ترکیه در اثر راکت پرتاب شده از سوریه، احتمال انجام چنین عملیات را قوت بخشیده است.
پس از انفجار استانبول، نظامیان ترکیه حملات هوایی را بر مواضع جنگجویان حزب کارگران کردستان در عراق و واحدهای محافظت مردم کرد در شمال سوریه انجام دادند. با آنکه انقره گروههای کرد را مسوول انجام این حملات میداند، تا اکنون هیچ گروهی مسوولیت این حملات را نپذیرفته است.
دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا گفته است که در حملات هوایی اخیر نظامیان ترکیه بر مواضع کردها در شمال شرق سوریه، کم از کم ۳۵ نفر به شمول یک خبرنگار کشته و ۷۰ نفر دیگر زخمی شده اند. ترکیه گفته است که مواضعی را هدف گرفته است که از آن برای انجام حملات "تروریستی" بر خاک ترکیه استفاده میشد.
هزاران نفر روز دوشنبه در شهر الملکیۀ سوریه در مراسم خاکسپاری ۱۱ نفر به شمول خبرنگاری شرکت کردند که در حملات هوایی نظامیان ترکیه کشته شدند.
شبان، یکی از شرکت کنندگان مراسم خاکسپاری، به خبرگزاری فرانسپرس گفت: "جهان، تمام کسانی که حقوق بشر را جدی میگیرند و قدرتهای بزرگ را ترغیب میکنیم تا بر ترکیه فشار وارد کنند که این حملات را متوقف کند."
در همین حال، وزارت خارجۀ آلمان از ترکیه خواسته است تا "واکنش متناسب نشان داده و به قوانین بینالمللی احترام بگذارد...غیرنظامیان در هر حال باید محافظت شوند."
رییس جمهور اردوغان گفته است که در مورد عملیات زمینی بر سوریه، هیچ بحثی نه با جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده و نه هم با ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، داشته است.
ایالات متحده از نیروهای کرد سوریه و روسیه از حکومت بشارالاسد در سوریه حمایت میکنند و در حملات اخیر ترکیه که به گفتۀ اردوغان در آن ۷۰ جت جنگی و طیارۀ بیسرنشین اردوی ترکیه شامل بود، هم مواضع کردها و هم نیروهای طرفدار بشارالاسد هدف قرار گرفته اند.
ترکیه بین سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۹ سه عملیات گستردۀ نظامی را علیه گروههای کرد مستقر در شمال سوریه انجام داده است.