لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان برای فعال نگهداشتن میدان‌های هوایی افغانستان از اتحادیهٔ اروپا تقاضای کمک کردند


اتحادیه اروپا ناوقت روز یکشنبه ۲۸ نومبر (هفتم قوس) گفت که طالبان در گفتگوهای خود با مقام‌های این اتحادیه، برای فعال نگهداشتن میدان‌های هوایی افغانستان تقاضای کمک کردند.

اتحادیهٔ اروپا و طالبان هیات‌های خود را برای گفتگو به دوحه، پایتخت قطر، اعزام کرده اند و قرار است مذاکرات دو هفته‌ای میان هیات اعزامی ایالات متحده و طالبان نیز امروز دوشنبه ۲۹ نومبر (هشتم قوس) در دوحه آغاز شود.

دفتر خدمات خارجی اتحادیه اروپا با نشر اعلامیه‌ای گفته است که این گفتگوها به معنای به رسمیت شناختن حکومت موقت طالبان نیست، بلکه بخشی از تعامل عملیاتی برای تامین منافع این اتحادیه و مردم افغانستان است.

در این اعلامیه همچنین آمده است که طالبان متعهد شده اند که به وعده خود مبنی بر "عفو" آنعده از شهروندان افغانستان پابند خواهند ماند که در جریان ۲۰ سال گذشته در مقابل آنان جنگیده اند.

هیات این گروه یک بار دیگر تعهد کرد که به شهروندان افغانستان و اتباع خارجی که می‌خواهند افغانستان را ترک کنند، اجازه خواهند داد، اما برای انجام این کار، برای فعال نگهداشتن میدان‌های هوایی این کشور تقاضای کمک کردند.

پیش از این، طالبان پس از مسلط شدن بر افغانستان گفتند که به نیروهای خارجی اجازۀ حضور در افغانستان را نمی‌دهند، هر چند ترکیه ابراز آمادگی کرده بود تا پس از خروج قوای خارجی از افغانستان، شماری از نیروهای خود را برای تامین امنیت میدان هوایی کابل حفظ کند.

رجب طیب اردوغان،‌ رییس جمهور ترکیه به تاریخ ۲۶ سپتمبر (چهارم میزان) ابراز امیدواری کرد که پیش از هرگونه توافق برای مدیریت میدان هوایی بین‌المللی کابل، حکومت "همه‌شمول" از سوی طالبان در این کشور ایجاد شود.

رییس جمهور اردوغان در مصاحبه با تلویزیون سی‌بی‌اس امریکا گفت که در حال حاضر حکومت طالبان همه‌شمول نیست و تمام اقشار افغانستان در آن شامل نیستند.

اما ملا محمد حسن آخند، رییس الوزرای طالبان، در نخستین سخنرانی صوتی خود به تاریخ ۲۷ نومبر (ششم قوس) ادعا کرد که حکومت طالبان "همه‌شمول" است.

در این اعلامیهٔ دفتر خدمات خارجی اتحادیه اروپا آمده است که با فرا رسیدن فصل زمستان، دو جناح نگرانی شدید خود را در مورد بدتر شدن وضعیت بشری در افغانستان بیان کرده اند و اتحادیه اروپا بار دیگر تاکید کرده است که به ارسال کمک‌های بشردوستانه ادامه خواهد داد.

پس از مسلط شدن مجدد طالبان در ماه اگست بر افغانستان، اقتصاد این کشور جنگ زده که متکی به کمک های بین‌المللی بود، در پرتگاه سقوط قرار گرفت،‌ سیستم بانک‌داری این کشور به ورشکستگی مواجه شد،‌ زنان و دختران در سطوح مختلف از حقوق‌شان، به شمول حق کار و تحصیل محروم شدند و تا حال هیچ کشوری به شمول پاکستان و قطر که حامیان اصلی طالبان پنداشته می‌شوند، حاکمیت این گروه را به رسمیت نشناخته است.

جامعۀ بین‌المللی تاکید دارد که طالبان باید نخست به تعهدات‌شان برای ایجاد حکومت همه‌شمول و احترام به حقوق تمام افغان‌ها، به شمول اقلیت‌ها، زنان و دختران و فراهم آوری فرصت‌های تحصیل و کار برای همه، عمل کنند تا مشروعیت به دست بیاورند.

XS
SM
MD
LG