در حالی که بر اساس گزارش ادارۀ سرمفتش ایالات متحده برای بازسازی افغانستان میزان فقر در افغانستان ۷۲ درصد است، معاون اول ریاست جمهوری افغانستان میگوید که طالبان از کمکهای بشری باج میخواهند.
امرالله صالح، معاون اول ریاست جمهوری افغانستان روز چهارشنبه سوم نومبر (۱۵ دلو) در گفتگوی اختصاصی با تلویزیون ملی افغانستان گفت که طالبان در ۵۰۰ روستا مانع تطبیق برنامۀ "دسترخوان ملی" شده اند.
آقای صالح گفت: "از ۱۲هزار و ۵۰۰ قریۀ که ما زیر پوشش داریم، ۵۰۰ قریۀ آن زیر تهدید بلند است. [طالبان) آمده و به مردم غریب [گفته اند] که ده درصد این را بدهید به قوماندانهای ما یا ما اجازه نمیدهیم که مواد خوراکه به فقیران [توزیع شود]".
آقای صالح همچنان در صفحۀ فیسبوکاش نیز نگاشته است که برای هر خانواده معادل پنجاه دالر از طریق برنامه دسترخوان ملی کمک شود، اما طالب میخواهد پنج دالر را "به زور اخذ و به مصارف شخصی – مصارف ترور و قرارگاههای خود جهت بدهند".
طالبان هنوز در این مورد تبصره نکرده اند.
این در حالی است که جینز لنارشیچ کمیشنر اتحادیه اروپا برای مدیریت بحران و کمکهای بشردوستانه هنگام بازدید از افغانستان گفته است که "ایمنی و دسترسی بدون مانع امدادگران بشردوستانه قابل سازش" نیست.
این کمیشنر اتحادیه اروپا همچنان بر آتشبس فوری و احترام به قوانین بشردوستانۀ بینالمللی از جانب طرفهای منازعه در افغانستان تاکید کرده است.
اتحادیه اروپا به نقل از آقای لنارشیج در اعلامیهای نگاشته است: "هزینه انسانی جنگ در افغانستان بسیار زیاد است و بیشترین آسیب را به غیرنظامیان وارد میکند".
در همین حال، سازمان ملل متحد هشدار داده است که پیامدهای همهگیری کووید۱۹ بر خانوادههای فقیر در سال روان میلادی، زندگی حدود یک میلیون کودک در افغانستان با خطر مواجه کرده است.