پانامه در فهرست مجله فوربس منحیث بهترین کشور جهان برای زندگی اتباع خارجی در سال ۲۰۲۴ رده بندی شد.
پنجاه کشور شامل در این فهرست، بر اساس بررسی شرایط و کیفیت زندگی، سهولت اقامت، تعادل میان کار و زندگی، یافتن شغل، مسکن و امور مالی شخصی، رده بندی میشوند.
مجله فوربس برای تهیه این فهرست، از گزارش تهیه شده توسط انترنیشنز، استفاده کرد که برای تهیه این گزارش با ۱۲۵۰۰ شهروند از ۱۷۵ کشور مختلف جهان که در ۱۷۴ کشور دیگر زندگی میکنند، مصاحبه کرده و فهرستی را بر اساس تجارب و نظریات آنان ترتیب داده است.
پانامه، که در فهرست سال گذشته در ردۀ سوم قرار داشت، اکنون در صدر فهرست بهترین کشورها برای زندگی اتباع خارجی قرار دارد و مکسیکو در ردۀ دوم این فهرست قرار گرفته است.
طبق نظرسنجی، ۸۲ فیصد از خارجی هایی که در پانامه زندگی میکنند، از زندگی خود در این کشور خرسند اند.
مالت زیک، بنیانگذار گروه انترنشنلز، به مجله فوربس بیان داشت که برخی از دلایلی که باعث محبوبیت پانامه در میان خارجیها، منحیث محل ایده آل برای زندگی شده است، بالا بودن کیفیت زندگی، اصلاحات در سکتورهای سفر و ترانزیت و هزینه مقرون به صرفه آن، گزینههای متعدد تفریحی و خدمات صحی با کیفیت، ارزان و قابل دسترس است.
رضایت مالی مردم در پانامه، یکی دیگر از دلایل انتخاب این کشور منحیث یک کشور برتر برای زندگی ذکر شده است، طوریکه ۷۴ درصد خارجیهای مقیم پانامه، از وضعیت مالی خود راضی اند در حالیکه میانگین رضایت مالی در سراسر جهان فقط ۵۴ در صد است.
همچنین ۸۸ فیصد مردم از معاش خود راضی اند و ۶۲ آنان از مقرون به صرفه بودن مسکن و قیمت خانه ابراز خرسندی کرده اند.
برای خارجیها در پانامه، دریافت ویزا و یافتن مسکن نیز آسان است. گزینه تعادل میان ساعات کار و زندگی، پانامه را به کشور مورد علاقه یکسان برای مهاجران شاغل و مهاجران متقاعد، مبدل کرده است.
مکسیکو، در مقام دوم
مکسیکو، که سال گذشته در صدر فهرست بهترین کشور جهان برای زندگی قرار داشت، امسال با یک رده افت، در ردۀ دوم قرار گرفته است. این کشور در سالیان گذشته نیز منحیث یکی از کشور های مورد علاقه خارجی ها برای زندگی، در این فهرست قرار داشت، ۸۹ فیصد خارجی های مقیم مکسیکو از زندگی خود در این کشور راضی اند.
برخورد گرم و صمیمی مردم مکسیکو و سهولت در اسکان، از دلایل عمدۀ جذب خارجیها به این کشور خوانده شده است.
زیک میگوید که دلیل سقوط مکسیکو از مقام اول به دوم در این فهرست، میتواند به دلیل تنزیل وضعیت مالی مکسیکو از مقام دوم در سال ۲۰۲۳ به مقام هفتم در سال ۲۰۲۴ باشد.
امنیت نیز یکی دیگر از نگرانیها در قبال زندگی در مکسیکو به شمار میرود، فقط ۶۶ فیصد خارجیهای مقیم آنکشور میگویند که خود را در این کشور امن حس میکنند.
ایالات متحده در ردۀ ۳۵
ایالات متحده، در فهرست امسال، تنزیل چشمگیری داشت و در رتبه ۳۵ قرار گرفت. خارجیهای مقیم این کشور، بالا بودن قیمت خدمات صحی، عدم دسترسی و مقرون به صرفه بودن سیستم ترانزیت عامه، عدم تعادل میان کار و زندگی و دشوار بودن داشتن زندگی اجتماعی و یافتن دوستان را برخی از آزمون های زندگی در ایالات متحده خواندند.
زیک گفت: "فقط ۴۷ درصد از خارجیهای مقیم این کشور [ایالات متحده] از زندگی خود راضی اند."
از سوی دیگر، فنلند، که در فهرست شادترین کشور های جهان، در مقام اول قرار داشت، نزول جدی را در فهرست بهترین کشورهای جهان برای زندگی، تجربه کرد. دلیل این نزول، کاهش سهولت اقامت، کار در خارج و امور مالی ذکر شد. همچنان، دشوار بودن آموختن زبان فنلندی و آب و هوای نامساعد نیز دلایل دیگر کاهش محبوبیت این کشور بیان شده است.
برخی از کشور های دیگر که در این فهرست شاهد پیشرفت بودند، به ویژه اندونیزیا که از ردۀ سیزدهم در سال گذشته به ردۀ سوم در سال ۲۰۲۴ سبقت جست که دلیل آن، کاهش قیمت زندگی، تعادل میان کار و زندگی و خوش برخورد بودن مردم آن کشور ذکر شده است.
کویت، آخرین کشور
کویت، برای هفتمین بار، آخرین کشور در فهرست ۵۰ کشور برتر برای زندگی شهروندان خارجی رده بندی شده است.
خارجیهای مقیم کویت، از زندگی در این کشور به دلیل پایین بودن کیفیت زندگی، عدم سهولت در اقامت و آزمونها در امورمالی، ناراضی اند.
هوای گرم که گاهی تا ۵۰ درجه سانتی گراد میرسد نیز یکی دیگر از دلایل نامحبوب بودن کویت در میان خارجیها به شمار میرود.
همچنان، تنها فیصدی اندکی از خارجیهای مقیم کویت، مردم کویت را خوش برخورد تلقی میکنند.
گروه