جورج دبلیو بش، رییس جمهور پیشین ایالات متحدۀ امریکا که در سال ۲۰۰۱ تهاجم به رهبری امریکا برای سرنگون کردن رژیم طالبان به دستور وی آغاز شد، خروج نظامیان امریکایی و ناتو را از افغانستان "یک اشتباه" خوانده است.
آقای بش در مصاحبه با دویچه وله با اشاره به خروج نظامیان خارجی از افغانستان گفت: "ترس دارم که زنان و دختران افغان از زیان وصف ناپذیر رنج خواهند برد."
هم صدا با آقای بش، شماری از نهادهای مدافع حقوق بشر نیز در مورد وضعیت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران، در ساحات زیر ادارۀ طالبان ابراز نگرانی کرده اند.
در تازه ترین مورد، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفته است که بربنیاد یافتههای این کمیسیون، طالبان در مناطق تحت تسلط شان مرتکب نقض جدی حقوق بشری زنان و وضع محدودیت بر آنان شده است.
رییس جمهور پیشین ایالات متحده همچنین در مصاحبه با دویچه وله به خاطر هزاران ترجمان و همکار قوای خارجی مستقر در افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت: "آنان به حال خود شان رها میشوند تا توسط این مردمان بسیار ظالم [طالبان] سلاخی شوند و این موضوع قلبم را میشکند."
شمار زیادی قانونگذاران امریکایی نیز ابراز نگرانی کرده اند که اگر همکاران افغان نیروهای امریکایی از افغانستان بیرون نشوند، با انتقامجویی طالبان معروض خواهند شد. هرچند طالبان پس از افزایش سروصداها در این مورد گفتند که با ترجمانان قوای خارجی کاری ندارند و آنان میتوانند در افغانستان بمانند.
پس از آنکه جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده در ماه اپریل اعلام کرد که تمام نظامیان امریکایی تا ۱۱ سپتمبر از افغانستان بیرون میشوند، مقامهای نظامی امریکایی گفته اند که روند خروج تا حال حدود ۹۵ درصد تکمیل شده است.